Fietsen in het Lekkere Westen - De Leiestreek 2

Fietsen
Roeselare

Ontdek al fietsend hoeve-en streekproducenten, authentieke adresjes in de Leiestreek.   Kom in contact met 'de korte keten' of het nu een hoeve-ijsje is, een lunch met lokale producten of een lokaal streekbiertje is ... je leert de rijkdom van de streek kennen.  Je kan dit ook combineren met een hoevepicknick.

Zelf je fietsroute uitstippelen op de knooppunten? Gebruik onze Fietsrouteplanner.

Lees meer over het Fietsnetwerk en de Knooppunten.

Label: 
Het Lekkere Westen

Route informatie

Afstand: 
50,00km
Reliëf: 
Vlak
Grond: 
Grotendeels verhard
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Start aan het Huis van de Voeding, naast brouwerij Rodenbach (Tussen knooppunt 22 en 26). Je kan parkeren op de openbare parking in de Spanjestraat (nabij Spanjestraat 88). Naast de variant van 50 km is er ook een kortere versie voorzien van 34 km. Hieronder vind je beide routes via de knooppunten
Bewegwijzering: 
Lange route (50 km) : 22-26-78-24-53-27-64-74-68-57-83-55-21-20-50-95-98-44-39-76-6-93-3-32-22 Korte route (34 km) : 22-26-78-24-53-27-57-83-55-21-20-50-95--98-44-39-76-6-93-3-32-22
Op je route: 

Huis van de Voeding (tussen knooppunt 22 en 26)

huis van de voeding

Je start aan het Huis van de Voeding.  Dit is een uniek doe- en belevingscentrum in Vlaanderen waar je meer te weten komt over voeding van grond tot mond.  

Brasserie Trefpunt Puur (tussen knooppunt 22 en 26)

trefpunt puur

In brasserie Trefpunt Puur, gelegen naast het Huis van de Voeding, kan je terecht voor een lekkere streekhap of biertje.  Tijdens de week serveren ze dagelijks een heerlijke lunch met lokale producten. 

Brouwerij Rodenbach (tussen knooppunt 22 en 26)

rodenbach

Brouwerij Rodenbach waar de Rodenbachbieren rijpen in eiken foeders.  Tijdens de zomer kan de brouwerij op bepaalde dagen individueel bezocht worden.  Meer info op de website  

Rhodesgoed (tussen knooppunt 78 en 24)

rhodesgoed

In de prachtige setting van het Rhodesgoed kan je terecht voor een lekkere hap of een drankje of een pannenkoek op het terras.  

Brouwerij D'Oude Maalderij (tussen knooppunt 78 en 24)

Hun estaminet, in een prachtig interieur van lang vervlogen tijden, is een omweg waard.  Verlaat de route en sla aan het kruispunt van de Vernalingstraat en Izegemsestraat rechtsaf.  Op 800 meter kom je aan bij de brouwerij.  In de zomer open op donderdag tem maandag vanaf 16h.    

Café 't Veldkruis (tussen knooppunt 24 en 53)

veldkruis

Nabij domein 't Veld vind je dit gezellig café met een ruim terras.  Geniet van een heerlijk drankje met zicht op de omliggende velden

Klein Gistelgoed (tussen knooppunt 53 en 27)

Klein Gistelgoed is een mooi voorbeeld van Schoon Boeren, duurzame landbouw in eigen streek.  Als je op voorhand bestelt, kan je hier ook jouw 'korte keten' varkensvlees ophalen.   

Knooppunt 27 (optie kortere route)

knp 27

Aan knooppunt 27 kan je opteren voor de kortere versie van de route (34 km).  Fiets dan richting knooppunt 57 en dan ben je weer op de route. 

Domein Ter Borcht (aan knooppunt 64)

ter borcht

Grote groene zone nabij het beschermde kasteel Ter Borcht met een skatepark, een kleuterspeeltuin en een cafetaria. Hier vertrekken ook een paar mooie wandelroutes

Kasteel van Ingelmunster (tussen knooppunt 74 en 68)

ingelmunster

Het huidige classicistische kasteel van Ingelmunster is gebouwd op de grondvesten van deze voormalige burcht. Het kasteel is omwald en ligt in een park, dat slechts op bepaalde tijdstippen open is. 

De Fagot (knooppunt 68)

fagot

In kunst-en muziekkroeg Fagot kan je genieten van een heerlijke streekbiertje, al of niet in combinatie met een hapje.  

Bierkasteel (tussen knooppunt 68 en 57)

Even afwijken van de route en Ingelmunstersestraat volgen voor een bezoekje aan het gloednieuwe bierkasteel.  Tijdens de week dagelijks individuele brouwerijbezoeken en in de brasserie of op het terras kan je genieten van een heerlijke maaltijd.   

Izegem (knooppunt 21)

eperon d'or

In Izegem kan je terecht in tal van horecazaken voor een verpozing. Of je kan een bezoekje brengen aan Eperon d'Or, het vernieuwde borstel-en schoeiselmuseum (opent op 3 juni !)

De Klare Gracht (tussen knooppunt 50 en 95)

klare gracht

Vlakbij domein Wallemote vind je het gezellige eetkaffee De Klare Gracht.  's Zomers kan je er ook terecht op het zonneterras 

Kaasboerderij 't Groendal (tussen knooppunt 95 en 98)

groendal

Hun kazen behaalden terecht al meerdere prijzen op The World Cheese Awards.  In hun zuivelautomaat vind je 24h/24h een groot aanbod aan ijs, kaas en zuivelproducten en op donderdag, vrijdag en zaterdag kan je terecht in de hoevewinkel.   

Inagro (nabij knooppunt 44)

inagro

Nabij knooppunt 44 bevindt zich Inagro, het grootste praktijkonderzoekscentrum voor land- en tuinbouw in Vlaanderen.  

Muze'um L (tussen knooppunt 44 en 39)

muzeum L

Nabij de kleiputten vind je Muze'um L Licht en Landschap, een verborgen pareltje.  Outdoor iedere dag te bezoeken, indoor enkel zondagnamiddag 

Kasteel van Rumbeke (tussen knooppunt 76 en 6)

sterrebos

Je passeert aan het prachtige kasteel van Rumbeke in het domein Sterrebos.  Ideaal om even te verpozen of een wandeling te maken op het domein  

Roeselare en KOERS (nabij knooppunt 3)

koers museum wielersport roeselare

Roeselare heeft een groot aanbod aan horeca waar je terecht kan voor een natje en een droogje. Het museum KOERS met bijhorend KOERSkaffee is dan weer de perfecte plaats om de rijke wielergeschiedenis van Roeselare op te snuiven.

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF