Fietsen in het Lekkere Westen - Oostkust 2

Fietsen
Blankenberge

Deze route leidt langs hoeve-en streekproducenten, authentieke adresjes,... aan de Oostkust en het hinterland   Al fietsend leer je de rijkdom van de streek kennen.

Zelf je fietsroute uitstippelen op de knooppunten? Gebruik onze Fietsrouteplanner.

Lees meer over het Fietsnetwerk en de Knooppunten.

Label: 
Het Lekkere Westen

Route informatie

Afstand: 
41,00km
Reliëf: 
Vlak
Grond: 
Grotendeels verhard
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Aan knooppunt 80 (nabij station van Blankenberge)
Bewegwijzering: 
80-76-26-30-96-40-88-78-11-81-86-77-32-58-52-39-20-22-95-34-31-16-80
Op je route: 

Lissewege (Knooppunt 40)

Het idyllische Lissewege is zeker een stop waard en je kan er terecht in tal van gezellige horecazaken.   Of breng tijdens het weekend een bezoekje aan de ouderwetse snoepwinkel De Soete Paepe

Tante Mie (nabij knooppunt 40)

Tante Mie

In de stationsstraat 38 vind je het gezellige kruidenierswinkeltje Tante Mie met een groot gamma streekproducten 100% West-Vlaams. 

Het Boldershof (nabij knooppunt 81)

boldershof

Een opvallende gevel bepaalt het beeld van de Kerkstraat. Het is die van het authentieke dorpscafé Het Boldershof. Het estaminet met tuinterras en bolbaan bestaat al sinds de 19de eeuw !

Het Mortierken (tussen knooppunt 58 en 52)

mortierken

Om de innerlijke mens te versterken kan je terecht bij Lekkere Westen-chef Paul Deuss in Het Mortierken, een landelijke bistro gelegen in het polderdorpje Meetkerke.  

De Drie Koningen (nabij knooppunt 20)

Rij aan knooppunt 20 even het pittoreske Houtave binnen en breng een bezoekje aan herberg De Drie Koningen.  Zeggen dat de tijd hier bleef stil staan is een understatement. Sinds mensenheugenis worden de hongerigen hier gespijsd en de dorstigen gelaafd. Een plek die voorgoed in je geheugen gegrift staat!

Hoeve 't Lijsternest (nabij knooppunt 20)

Even afwijken van de route. In 't Lijsternest wordt op ambachtelijke wijze kaas, ijs, yoghurt,... gemaakt. De hoevewinkel, gelegen aan Voetweg 4, is open van dinsdag tem zaterdagmiddag 

Hof Ter Meulen (tussen knooppunt 22 en 95)

Even afwijken van de route. Sla rechts af aan de Prins Leopoldstraat, vervolgens na 600 meter rechtsaf Ter Bieststraat tot aan het 17de eeuwse Hof ter Meulen.  In de hoevewinkel producten recht van het veld of van de eigen slagerij o.a. grondsaarbeien, duinasperges, vlees van het Mangalica varken van eigen hoeve,..  Van mei tot eind september kan je hier ook een overheerlijke hoevepicknick reserveren

De Oesterput (Tussen knooppunt 16 en 80)

oesterput

Je rijdt Blankenberge binnen.   Blankenberge heeft een zeer divers horeca-aanbod waar je terecht kan voor een hapje en een drankje bijv. In de Oesterput 

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF