Fietsen langs en door de Zeehaven van Brugge

Fietsen
Zeebrugge

Een robuuste zeehaven, een rustgevende strandomgeving en een snuifje vissersnostalgie vormen het scenario voor deze fietstocht. Deze fietstocht rondom Zeebrugge toont je de vele gezichten van de kustgemeente en de wijde omgeving. Een aanrader!

Zelf je fietsroute uitstippelen op de knooppunten? Gebruik onze Fietsrouteplanner.

Lees meer over het Fietsnetwerk en de Knooppunten.

Route informatie

Afstand: 
29,00km
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Starten kan je ter hoogte van knooppunt 33.
Bewegwijzering: 
33 – 30 – 96 – 59 – 45 – 99 – 66 – 46 – 9 – 38 – 36 – 33
Op je route: 

Fonteintjes

Blankenberge Fonteintjes

De Fonteintjes zijn deels kunstmatige, deels natuurlijks duinplassen, duinrietlanden en duinstruwelen langs een 4 km lange strook tussen de duinengordel en de kuststrook van Zeebrugge tot Blankenberge. De Fonteintjes hebben een zeer rijke vegetatie met orchideeën.

Zeebos

Zeebos

Dit domein is vooral een wandelbos en een heerlijke plek om van de natuur en het landschap te genieten. De aparte fauna en flora fungeren als prachtig decor tijdens een rustige wandeling.

Ter Doest

Doest

De site Ter Doest is een leuke tussenhalte op een fietstocht naar Lissewege en de Polderstreek. Zijn unieke 13de-eeuwse abdijschuur is meer dan een bezoekje waard. Daar waar ooit de abdij stond, vind je vandaag een restaurant en hotel.

Haven Zeebrugge

de kust zeebrugge zoenplekjes

De haven van Zeebrugge is een wereld op zich. Een wereld diegroot en kleine intrigeert en die je absoluut eens moet ontdekken. Maak een rondvaart per boot of een rit met de bus en je ontdekt hoe boeiend deze haven is.

Seafront

Duikboot Seafront

Seafront leert je de zee kennen in al haar facetten. Je maakt kennis met de wereld onder water en met de geschiedenis van de Kust en dan vooral Zeebrugge en de haven. De voormalige Russische duikboot Foxtrot en het lichtschip Westhinder zijn zeker een bezoekje waard.

't Werftje

Zeebrugge werftje

Hier kom je niet alleen voor de no-nonsense ambiance, maar ook om wat garnalen te eten bij je pintje, een garnaalkroketje te verorberen of wat vissoep binnen te lepelen.

Windmolens

Windmolens Zeebrugge Thorntonbank

Scheep in en bezoek het imposante windmolenpark voor de kust van Zeebrugge.

Verse vis

Zeebrugge visschotel

Uit de zee op je bord. Vroeg in de ochtend komen de vissers hun vangst slijten. Ga eens een kijkje nemen in de viswinkels van Zeebrugge.

En genieten ook even van zee en strand op een terrasje op de zeedijk van Zeebrugge.

Nostalgie troef

Keynesplein

Het cirkelvormige Admiraal Keyesplein charmeert met haar 113 werkmanshuisjes en het Beaufortkunstwerk van Stefan Sous. Sanssouci, zo heten zijn in elkaar verweven caravans die het plein sieren. Kunst versus arbeidshistorie, een bijzondere combinatie.

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Fietsnetwerkkaart De Kust
Netwerkkaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF