Trappen en Tappen rond Tielt-Ruiselede-Kanegem-Aarsele

Fietsen
Tielt

Fietsen of kuieren en onderweg even pauzeren met een lokaal biertje op een zonnig terras. Met je partner, met vrienden of familie. Dat is de zomer op zijn best! Trappen en Tappen presenteert de bieren van de streek en geeft tips voor proefadresjes. er zijn 2 lussen van 24 en 25 km. Deze lus verkent de omgeving rond Tielt-Ruiselede-Kanegem-Aarsele.

Route informatie

Afstand: 
24,00km
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Knooppunt 48 (Markt Tielt)
Bewegwijzering: 
Volg deze knooppunten: 48-45-77-64-44-70-30-49-69-62-53-55-72-32-48
Op je route: 

Hostens molen en Knokmolen in Ruiselede

Hostens Molen

Twee statige molens draaien al sinds oudsher in het molendorp Ruiselede. Hostens molen ligt langs het parcours en kan je bezoeken op de eerste zondag van de maand in de voormiddag. In de Knokmolen, Knokstraat 10 op slechts 2 minuutjes fietsen van het parcours weg, kan je terecht voor ontbijt (www.tmolenerf.be) en begeleide bezoeken aan de molen! Beide molens laten hun wieken zo vaak mogelijk draaien bij gunstig weer. (Hostens Molen, Kruiswegestraat, Ruiselede)

De Naelde

De Naelde

Vlei neer op het zuidgerichte terras van De Naelde in het charmante bloemendorp Kanegem en bestel een streebiertje om even te bekomen. Chef Filip schotelt je een lekkere lunch voor. (Oosthoekstraat 12, Kanegem)

Flandrienhuis

Flandrienhuis Kanegem

In Kanegem, geboortedorp van Briek Schotte, kan je het Flandrienhuis bezoeken, volledig gewijd aan deze wielerlegende. Oud-Gemeentehuis, eerste verdieping. (Kanegem-Dorp, Kanegem)

De Waaiberg

De Waaiberg

Even uitblazen op het terras met tapas of een vleesbereiding rechtstreeks van de Big Green Egg! (Jules Van Ooststraat 53, Aarsele)

Poelber - Poelbergmolen - Bezoekerscentrum

Poelbergsite

Bezoekerscentrum in een voormalig klooster/kantklosschooltje. De brasserie, de picknickluifel met speeltoestellen, maar vooral het prachtige panorama doen je de nijdige klim naar de top snel vergeten. In de Lourdesgrot om de hoek is een mini-bedevaartsoord waar dagelijks nog kaarsjes worden gebrand. (Poelberg 1, Tielt)

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Trappen en Tappen in het Tieltse
Seizoensfietsroute

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF