Ik Zomer Korte Keten

Brouwerij ’t Gaverhopke

Brouwerij ’t Gaverhopke - Ik Zomer Korte Keten

Gudrun Vandoorne maakt met ’t Gaverhopke haar droom waar.

Brouwerij ’t Gaverhopke werd in 1994 opgericht in Stasegem. Gudrun Vandoorne en Bruno Delrue namen het in 2007 over en brouwden er acht jaar lang aan hun succesverhaal. Plots kregen ze de kans een concessie te nemen op het beschermde Goed Te Nieuwenhove, een versterkte kasteelhoeve uit de 18e eeuw met prachtige binnentuin. Gudrun en Bruno maakten er ‘hun’ plekje van. “We komen elke dag met plezier werken. Het lijkt hier altijd een beetje vakantie”, zegt de goedlachse Gudrun.

Brouwerij 't Gaverhopke - Ik Zomer Korte Keten - Gudrun Vandoorne

Brasserie – brouwerij ’t Gaverhopke heeft zijn vaste plek in de Leiestreek veroverd, vooral dankzij de niet-aflatende inzet van Gudrun en Bruno. “In het begin was 80% van onze productie bestemd voor de export. Nu verkopen we onze bieren vooral in onze brasserie en nog wat in de lokale drankenhandels.”

Met een groot scala aan bieren als Zingende Blondine, Koersklakske, de vorig jaar in de prijzen gevallen ‘Den 12’, het Blondje, het Bruintje en Kriek kan het niet anders dan dat ze veel bierliefhebbers aantrekken. Dankzij de grote binnentuin met speeltuigen vonden ook gezinnen gemakkelijk de weg naar ’t Gaverhopke. Sinds begin dit jaar serveren ze ook dagschotels. “Een onverwacht succes”, verbaast Gudrun zich er nog steeds over.

’t Gaverhopke was vorige zomer de eerste brouwerij die het label Terra Brew mocht dragen omdat ze enkel Belgische producten in hun bieren verwerken. “Ook de lokale samenwerking werpt zijn vruchten af”, vindt Gudrun. “Met fruitteler Lambrecht – Baart en aardbeienkweker Vanoverbeke hebben we een nauw contact opgebouwd. Onze klanten weten dat echt te appreciëren. We zouden dat lokale karakter nog wat meer op onze kaart moeten benadrukken.”

TIPS !

Fietsen in de buurt

De brouwerij ligt in de mooie Leiestreek. Ideaal om op verkenning te gaan met de fiets. Fietsen langs Brouwerij 't Gaverhopke doe je met deze fietsroute.

Park Baron Casier
Het beschermde kasteelpark Baron Casier is een groen rustpunt van 8 ha. Het 19de-eeuwse domein laat je prachtige oude bomen en mooie vijvers zien
Meer weten!

PRAKTISCH

 

Meer info op:
Brouwerij 't Gaverhopke
Platanendreef 16, Nieuwenhove (Waregem). Gesloten op maandag en dinsdag.

NOG MEER VERHALEN VAN PRODUCENTEN

Een samenwerking van:

100procentwestvlaams Inagro POM West-Vlaanderen
Westtoer Logo Provincie West-Vlaanderen  

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF