Ik Zomer Korte Keten

Hoeveslagerij De Heerlijkheid

Hoeveslagerij De Heerlijkheid - Ik Zomer Korte Keten

Bart Syryn beheert met hoeveslagerij De Heerlijkheid de hele voedselketen zelf

In het weekend kan het al eens drummen zijn in hoeveslagerij De Heerlijkheid in Vladslo. “Ik vind het nog steeds een hele eer dat klanten speciaal de moeite doen om tot bij ons een lekker stukje vlees te kopen”, zegt Bart Syryn die samen met zijn vrouw Joke (34) en twee spruiten Lize (7) en Léon (4) voor de vrolijke noot zorgt op de varkensboerderij. Op dinsdagavond verkoopt de Heerlijkheid ook bereidingen op de buurderij in de 4AD te Diksmuide.

Hoeveslagerij De Heerlijkheid - Ik Zomer Korte Keten

 

 

“Ik heb er altijd van gedroomd iets ‘op mezelf’ te doen. Met De Heerlijkheid maak ik die droom helemaal waar. Van meet af aan was het mijn bedoeling 100% in te zetten op duurzaamheid en kwaliteit. De slagzin ‘van graankorrel tot gedroogde worst’ maakt meteen duidelijk dat we de hele voedselketen zelf beheren. Dit jaar bouwen we nog een extra stal waar we onze biggetjes kunnen laten geboren worden. Onze bereidingen maken we af met kruiden uit de eigen tuin. De liefde voor onze stiel smaak je meteen in onze verse producten.”

In de stallen hebben de varkens veel loopruimte. Op de grond ligt een dikke laag verse stro. “We hergebruiken het stro als bemesting op het land. De keten blijft gesloten.”

Bart en Joke zitten niet stil. De creativiteit bruist. Zo ontwikkelde Bart samen met een bevriend chef-kok gefermenteerde worsten in drie verschillende smaken. “Het was een tijdrovend proces, maar we vinden het leuk onszelf regelmatig her uit te vinden.”

Er verblijven een honderdtal varkens op de hoeve. “We houden het bewust kleinschalig. Nu verwerken we maximaal tien varkens per week en dat is voldoende.”

TIPS !

Fietsen in de buurt

De hoeve ligt in de mooie Westhoek. Ideaal om op verkenning te gaan met de fiets. Fietsen langs de Hoeveslagerij doe je met deze fietsroute.

Provinciedomein De IJzerboomgaard

Vlak in de buurt vind je dit mooie en leuke provinciedomein. Ideaal om op ontdekking te gaan.
Meer weten!

PRAKTISCH

NOG MEER VERHALEN VAN PRODUCENTEN

Een samenwerking van:

100procentwestvlaams Inagro POM West-Vlaanderen
Westtoer Logo Provincie West-Vlaanderen  

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF