Ik Zomer Korte Keten

Hoeveslagerij Mandeldaele

hoeveslagerij Mandeldaele  - Ik Zomer Korte Keten

Evelyn en Celine Vanspeybrouck van hoeveslagerij Mandeldaele handelen in kwaliteit

Op haar 18e begon Evelyn Vanspeybrouck mee te werken op de boerderij van haar ouders, die net een hoeveslagerij hadden opgestart. “Toen Celine er in 2009 bij kwam, begonnen we ook met traiteur en werden we een onafscheidelijk duo, samen met onze ouders en zus Delphine. We hebben elkaar nodig. Slager en boer zijn, is nu niet het meest ‘vrouwelijke’ beroep.”

hoeveslagerij Mandeldaele  - Ik Zomer Korte Keten

Sinds de eerste dag al omarmen ze het duurzame principe van de Korte Keten, het volledige beheer van de voedselketen. “Eind jaren negentig volgden de landbouwcrisissen elkaar op. De boer was er telkens de dupe van. We zochten de Korte Keten op om een eerlijke prijs voor onze producten te krijgen”, vertelt Evelyn. “Wat eerst een zoektocht naar een extra inkomen was, is nu een pure overtuiging geworden. We willen vooral een positief verhaal rond de landbouw brengen.”

De bereidingen van hoeveslagerij Mandeldaele worden verkocht via de eigen hoevewinkel, de Lokaalmarkten in Deerlijk en Heule, de Buurderij in Kortrijk, Beedrop in Tielt en de niet-verkochte restjes worden op zaterdag weggewerkt via de app To Good To Go.

“Mijn ouders hebben een traditioneel gemengd bedrijf. Hun boerderij is helemaal afgestemd op onze slagerij. De voeders voor de koeien worden op eigen veld geteeld net als de groenten voor ons winkeltje. Voor andere producten kloppen wij aan bij collega-landbouwers uit de streek”, zegt Celine.

“Als er moet bijgesprongen worden op de boerderij of op het landbouwbedrijf van onze echtgenoten, doen wij dit net zo graag.  We willen nooit het gevoel met de boerenstiel kwijt geraken.”

TIPS !

Fietsen in de buurt

De hoeve ligt in Oostrozebeke. Ideaal om op verkenning te gaan met de fiets. Fietsen langs de Hoeveslagerij doe je met deze fietsroute.

De Mandelmeersen
Een mooi groendomein voor wie van natuur en wandelen houdt.

Meer weten!

PRAKTISCH

 

Meer info op:
Hoeveslagerij Mandeldaele
Dentergemstraat 97, Oostrozebeke. Open op donderdag, vrijdag en zaterdagvoormiddag.

NOG MEER VERHALEN VAN PRODUCENTEN

Een samenwerking van:

100procentwestvlaams Inagro POM West-Vlaanderen
Westtoer Logo Provincie West-Vlaanderen  

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF