
Ik Zomer Korte Keten
Navigatie
- Ontdek de Korte Keten
- Producenten vertellen
- De Beauvoordse Walhoeve
- Bioboerderij ’t Goed Ter Heule
- Brouwerij ’t Gaverhopke
- Geitenhouderij 't Reigershof
- Hoeveslagerij De Heerlijkheid
- Hoeveslagerij Mandeldaele
- Brouwerij Deca
- De Kruiderie
- Fort Lapin
- Fruit Lambrecht-Baart
- Houblonesse
- IJsboerderij ’t Moereveld
- L’Heritage
- Pat's Coffee
- Wijndomein Ravenstein
- De lekkerste agenda
- Streek- en hoevepicknick
- Fietsen
- Wandelen
- Hoeves om te proeven
- Brouwerijen
- Het Lekkere Westen
- 100% West-Vlaams hoeve-en streekproducten
Hoeveslagerij Mandeldaele
Evelyn en Celine Vanspeybrouck van hoeveslagerij Mandeldaele handelen in kwaliteit
Op haar 18e begon Evelyn Vanspeybrouck mee te werken op de boerderij van haar ouders, die net een hoeveslagerij hadden opgestart. “Toen Celine er in 2009 bij kwam, begonnen we ook met traiteur en werden we een onafscheidelijk duo, samen met onze ouders en zus Delphine. We hebben elkaar nodig. Slager en boer zijn, is nu niet het meest ‘vrouwelijke’ beroep.”
Sinds de eerste dag al omarmen ze het duurzame principe van de Korte Keten, het volledige beheer van de voedselketen. “Eind jaren negentig volgden de landbouwcrisissen elkaar op. De boer was er telkens de dupe van. We zochten de Korte Keten op om een eerlijke prijs voor onze producten te krijgen”, vertelt Evelyn. “Wat eerst een zoektocht naar een extra inkomen was, is nu een pure overtuiging geworden. We willen vooral een positief verhaal rond de landbouw brengen.”
De bereidingen van hoeveslagerij Mandeldaele worden verkocht via de eigen hoevewinkel, de Lokaalmarkten in Deerlijk en Heule, de Buurderij in Kortrijk, Beedrop in Tielt en de niet-verkochte restjes worden op zaterdag weggewerkt via de app To Good To Go.
“Mijn ouders hebben een traditioneel gemengd bedrijf. Hun boerderij is helemaal afgestemd op onze slagerij. De voeders voor de koeien worden op eigen veld geteeld net als de groenten voor ons winkeltje. Voor andere producten kloppen wij aan bij collega-landbouwers uit de streek”, zegt Celine.
“Als er moet bijgesprongen worden op de boerderij of op het landbouwbedrijf van onze echtgenoten, doen wij dit net zo graag. We willen nooit het gevoel met de boerenstiel kwijt geraken.”