Ik Zomer Korte Keten

L’Heritage

Bart Mostaert (36) van l’Heritage

Bart Mostaert (36) van l’Heritage maakt de heerlijkste ijsbereidingen

De ouders van Bart Mostaert waren landbouwers tot ze besloten hun leven over een andere boeg te gooien. “Mijn moeder was in zekere zin de eerste vertegenwoordiger van de Westhoek streekproducten.” In 2014 opende in het centrum van Reninge l’Heritage, een ijssalon, streekproductenwinkel, tearoom en B&B.

“Ik heb van huis uit altijd geleerd de handen uit de mouwen te steken”, zegt Bart. “Ik vond dat er nog meer potentieel zat in hetgeen mijn ouders deden.” Bart en zijn vrouw Gerlinde wonnen met hun ondernemersverhaal de wedstrijd ‘Win je winkel’ van de stad Poperinge.

ijs l' héritage Poperinge (foto lheritage.be)“Zo is de trein vertrokken. Sindsdien bereiden we dagelijks vers ijs, sorbets en ijstaarten in ons ijssalon.” Bart maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale streekproducten in zijn bereidingen, van fruit uit de boomgaard tot de koekjes van Jules Destrooper. “Onze melk kopen we rechtstreeks aan bij een gepassioneerde boer uit de regio met een kleine veestapel.”

De verkoop gebeurt vooral in het ijssalon. Er wordt ook ijs geleverd aan horeca en andere winkels in de streek. 

“We ontvangen regelmatig groepen. Wie hier na een workshop buiten stapt, is een ambassadeur van de korte keten. Dat kan ik je garanderen.”

(foto lheritage.be)

Bart laat de creativiteit graag bruisen in zijn bereidingen, maar ook met nieuwe concepten. “Wandelaars en fietsers kunnen vanaf nu een picknick bij ons reserveren met uitsluitend producten met het 100% West-Vlaams label.” Hij legt graag de link tussen toerisme en streekproducten. “Veel streekproducenten zijn ook toeristische spelers”, klinkt het. “We brengen graag hun verhaal over naar ons cliënteel.”

PRAKTISCH
l’ Heritage, Grote Markt 19, Poperinge.
Open van dinsdag tot zaterdag.

TIPS !

STREEKPICKNICK

Dit adresje is ook een echte aanrader om een lekkere streekpicknick te bestellen. Ideaal om mee te nemen tijdens een fietstocht of wandeling. 

FIETSEN IN DE BUURT
Deze fietstocht staat helemaal in het teken van de Korte Keten. Je komt voorbij heerlijk lekkere adresjes waar je hoeve- en streekproducten vindt.

Ontdek de route

NOG MEER 'IK ZOMER KORTE KETEN'

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF