Ik Zomer Korte Keten

Lekkere wandellusjes!

Hoe maak je een wandeling extra leuk en vooral lekker? Inderdaad... door even halt te houden bij een adresje uit de Korte Keten. Wij bundelden alvast 8 lekkere wandellusjes!

Veel plezier!

Moereveldwandelroute

Deze wandeling neemt je mee langs rustige landwegen, oude en nieuwe boerderijen, weilanden en akkers. Het landschap is doorkliefd met kleine waterlopen en nodigt uit om te genieten van de omgeving. Hou even halt bij IJsboerderij 't Moereveld voor een heerlijk vers ijsje!

Wandel hier naar de route

Bevergemroute in Sint-Denijs

Terwijl je Bevergem en de plekjes uit de gelijknamige tv-reeksontdekt, bijt je in een heerlijk stuk fruit van 't Klokhof. Een lekkere aanrader om een wandeling wat sappiger te maken.

Wandel hier naar de route

Wandelen in de Palingbeek

Deze wandeling verkent de omgeving van het provinciedomein Palingbeek in Ieper (Zillebeke). In daar ligt vlak in de Hoeve Zuide-Bellegoed. Hier vind je verrukkelijke ijsjes en nog heel wat andere lekkere hoeve- en streekproducten. Het ideale adresje om even af te slaan en je wandeling lekker zoet te maken.
Op wandel naar de route

Wandelen in de zwinstreek

Terwijl je de mooie natuur en het knappe Knokke-Heist ontdekt, moet je even halt houden aan Hoeve Hazegras. Hier proef je die natuur in een ijsje... Een verfrissende pauze tijdens een leuke wandeling.

Met de stappers naar de wandelroute

Wandelen in Bulskampveld

Begin je wandeling in het bosrijke gebied van Herstberge, aan de grens van het Provinciedomein Bulskampveld. Even verpozen bij Hoeve Colpaert of nagenieten met het gezin op het speelplein of genieten van de picknick. Super, voor jong en oud.

Op stap naar de wandelroute

Blankaartwandelroute

Je wandelt doorheen de mooie natuur van het natuurreservaat De Blankaart. Je vertrekt aan het kasteel en stapt langs laaggelegen weiden en hooilanden. Op de terugweg wandel je langs 't Hof van de Rhille. Deze hoeve is een gespecialiseerd melkveebedrijf met lekkere zuivelproducten.
Deze wandeling maken.

Op pad door Natuurreservaat De Westhoek

Genieten van het mooie duinenlandschap doe je in het oudste aaneengesloten duinengebied aan onze Kust. Na een portie puur natuur ontdek je het park van kindervriendjes Samson en Plop. Aan de overkant van het park vind en proef je nog meer puur natuur bij Hoeve Noord Gasthuis.
Wandel richting wandelroute

Wandelroute Brouwerij Omer Vander Ghinste

Deze wandeling op het Wandelnetwerk Land van Mortagne laat je de wereld van het bier ontdekken. Geniet onderweg ook van de mooie natuur!
Wandelen naar deze brouwersroute

Nog leuke activiteiten tijdens Ik Zomer Korte Keten

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF