Ik Zomer Korte Keten

Trappen langs brouwers

Er zijn heel wat leuke brouwerijen in onze provincie en verschillende daarvan zijn 100% West-Vlaams. Ideaal om hen te verkennen tijdens een leuke fietstocht. Wij stippelden alvast enkele leuke suggestieroutes voor je uit op het Fietsnetwerk. Verken de mooie omgeving en vergeet je dorst niet te lessen met een écht lekker streekbiertje!

Fietsen langs brouwerijen in de Zomer van de Korte Keten

Ontdek leuk gebrouwen fietsroutes:

 

Een fietstocht langs Brouwerij Omer Vander Ghinste; één van de interessantste brouwerijen van de regio.

Ontdek de fietsroute

 

Deze mooie fietstocht doorheen een stukje Westhoek laat je even halt houden aan Brouwerij Deca. Hier brouwen ze met passie en respect voor de authenticiteit van de zaak. En nemen ze tijd om te brouwen. Alles gebeurt op natuurlijke basis, zoals met hergisting in de fles.

Ontdek de fietsroute

 

Een fietslusje langs Brouwerij 't Gaverhopke in de mooie streek van Waregem. Een halt houden om die droge mond te lessen is hier ten sterkste aangewezen! De Gaverhopkes worden hier met liefde voor de brouwkunst, op ambachtelijke wijze gebrouwen.

Ontdek de fietsroute


De bierfietsroute Vleteren laat je het mooie landschap van Westvleteren verkennen. Geniet van de specialiteiten van de streek.

Ontdek de fietsroute


In bierstreek Poperinge moet je een lekker streekbiertje proeven. Tijdens je tocht kom je voorbij Sint-Bernardus en de Adbij Sint-Sixtus. Het heerlijke schuim doet je fietstocht bruisen!

Ontdek de fietsroute


Deze lus laat je trappen tussen brouwerij De Brabandere in Bavikhove en brouwerij Verhaeghe in Vichte. Een êrfect traject om te genieten van een mooi landschap, de Leie en uiteraard van een Petrus Oud Bruin of Duchesse de Bourgogne.

Ontdek de fietsroute

De bierfietsroute vanuit Izegem start aan het Bierkasteel in Izegem en laat je verder de streek van Lendelede, Wevelgem, Kortrijk, Harelbeke, Kuurne en Ingelmusnter ontdekken. Naast een handjevol brouwerijen staan er ook typische biercafés op het menu.

Ontdek de fietsroute

TIP! Ontek de pocket 'Bier in De Leiestreek' en ontdek er vier leuke fietsroutes langs sfeevolle cafés, brasserie en restaurants om vele brouwsels te proeven.


Deze route laat je kennismaken met het landschap ten noordwesten van Poperinge, vlakbij de Frans-Belgische grens. De naam van de Hoppelandfietsroute verwijst naar de hopplant die in deze regio groeit.

Ontdek de fietsroute


Een leuke fietslus die je door de mooie Westhoek leidt. Wist je dat Diksmuide twee brouwerijen heeft? Brouwerij De Dolle Brouwers en brouwerij Verstraete zorgen voor het gestenat terwijl jij onderweg geniet van gezellige en lekkere plekjes.

Ontdek de fietsroute

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF