Slapen

5 maal slapen op grote hoogte

Met de voeten van de grond in West-Vlaanderen? Deze vijf vakantieverblijven tonen je dat dat het zelfs in 'le Plat Pays' kan, het toch niet zo platte West-Vlaanderen dat bezongen werd door Jacques Brel.

Droom zacht in de wolken!

Ik Zomer West-Vlaams - Hemelgem

1. Slapen in de hemel

In Izegem kan je met zijn tweeën overnachten in een boomhut die voorzien is van alle comfort. Vanop je terras, vijf meter boven de grond tussen de boomkruinen, kijk je uit op de vijver en ben je omringd door 15.000 m² natuur. 's Ochtends krijg je een ontbijtmand vol lekkers.

Waar? Hemelgem, Ardooisestraat 124, Emelgem

Ik Zomer West-Vlaams - Belvedere

2. Op de top van de Rodeberg

De naam van hotel Belvedere verklapt het al: hier word je getrakteerd op een onvergetelijk uitzicht op het West-Vlaamse Heuvelland en de toren van de Sint-Pieterskerk in Loker. Hotel Belvedere prijkt dan ook bovenop de 128 meter hoge Rodeberg. Het is de ideale uitvalsbasis om het stille heuvellandschap te verkennen met de fiets of om te verdwalen in het Hellegatbos. 's Avonds geniet je van de Franse keuken en het uitzicht vanop het terras.

Waar? Hotel Belvedere, Rodebergstraat 49, Westouter.

3. De boom in

Op een steenworp van Brugge, in Ryckevelde bos, kan je sinds dit jaar overnachten in een van de boomhutten van Boomkamp. Het is veel meer dan een gewone camping, want je vindt een sanitair blok op wandelafstand van je boomhut en krijgt 's ochtends een royaal ontbijt voorgeschoteld in het kasteel van Ryckevelde.

Waar? Boomkamp, Ryckevelde 2-3, Sijsele.

Ik Zomer West-Vlaams in De Boomhut
Ik Zomer West-Vlaams - Andromeda

4. Zon zien zakken in de zee

Dichter bij de zee kan je niet slapen dan in Hotel Andromeda in Oostende. Het hotel ligt pal op de zeedijk net naast het Casino-Kursaal en vlak bij de vele winkels en gezellige restaurants die Oostende rijk is. De helft van de kamers is richting zee georiënteerd waardoor je vanop je balkon kan wegdromen bij de zonsondergang. 's Ochtends ben je helemaal wakker na een duik in het zwembad en geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet met zicht op zee.

Waar? Hotel Andromeda, Kursaal Westhelling 5, Oostende. 

5. Klimmen op de Tiegemberg

Doe je niets liever dan je koersfiets over verzakte kasseiwegen te sturen? Dan moet je richting Maison Kerkhove in Anzegem. Deze luxueuze B&B is rustig gelegen en het geknipte startpunt om de hellingen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers te beklimmen, zoals de Tiegemberg of de Varentstraat, ooit een Romeinse heerweg die nu beschermd is als monument. Doe je het liever rustig aan? Dan blijf je gewoon op het jaagpad langs de Schelde, een kilometer rijden vanaf Maison Kerkhove. Met meer dan 60 kilometer uitgestippelde wandelroutes en 830 kilometer fietsroutes zal je je hier niet gauw vervelen.

Waar? Maison Kerkhove, Baarmstraat 1, Kerkhove.

Ik Zomer West-Vlaams - Maison Kerkhove


Nog meer heerlijke uit-slaap-adresjes en doe-tips

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF