Doen

5 x familieplezier

Zalig nietsdoen is voor een gezin met kinderen niet aan de orde. Ze vragen uitdagingen, prikkels en vooral ruimte om plezier te maken. Op zoek naar ideeën om je kinderen een fantastische namiddag te bezorgen? Zoek niet verder, wij reiken je er vijf aan.

5 x familieplezier - Boslympsche Spelen

Boslympische Spelen

De Boslympische Spelen zijn tien leuke spelletjes om samen met het hele gezin te spelen in de natuur. Je kan dit doen in de speelbossen en zones van de provinciedomeinen in West-Vlaanderen of zelfs in je eigen tuin. Het enige wat je nodig hebt, is een potlood om de score bij te houden, kleren die vuil mogen worden en aangepaste schoenen.

Wat dacht je van een dierenrace, natuurmemory, spoorzoekertje, een takkenmikado of natuurdarts. De Boslympische Spelen bestaan in totaal uit tien spelen in het bos. Superleuk om met je gezin en/of vrienden te doen.  Je kan de Boslympische Spelen gratis downloaden of afhalen in één van de bezoekerscentra in de West-Vlaamse provinciedomeinen.

Naar de bolsympische spelen

5 x familieplezier - doeboek Nieuwpoort

Doeboek voor kinderen in Nieuwpoort

De kleurrijke figuren Gust Garnaal en Zoë Zeehond nemen de lezers van het doeboek mee op ontdekkingstocht door Nieuwpoort. Het boek bevat 27 verschillende spelletjes die je op verschillende plekken in de badplaats kan doen. De spelletjes zijn gericht op kinderen vanaf het derde leerjaar, maar ook jongere kinderen kunnen er met de nodige begeleiding mee aan de slag.

In het doeboek komen ook de toeristische troeven van Nieuwpoort aan bod, zoals het staketsel, de Vismijn en natuurreservaat De IJzermonding.

Het Gust & Zoë Kidsproof Doeboek kost 5 euro en is verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor in Nieuwpoort-bad.

Meer info

Kinderplezier met blob

Gezinszoektochten met Blob

Het vrolijke figuurtje Blob neemt je in de Leiestreek mee op negen verschillende gezinszoektochten. Elke zoektocht dompelt je onder in een groen plekje, zoals provinciedomein Bergelen in Gullegem of het Preshoekbos in Marke. Onderweg leer je spelenderwijs heel wat bij over planten en dieren. De zoektochten zijn er niet alleen voor de kinderen, ook de ouders steken er wat van op.

De folders met de gezinszoektochten liggen ter plekke gratis voor je klaar of je kan ze ook downloaden.

Ontdek de verschillende zoektochten

Op stap met Super Sam

Op stap met Super Sam

In provinciedomeinen ’t Veld in Ardooie en Wallemote-Wolvenhof in Izegem kan je deze zomer op digitale speurtocht. ‘Op stap met Super Sam’ richt zich tot gezinnen met kinderen tussen 4 en 9 jaar. Super Sam is je virtuele spelleider en begeleid je door het spel via Facebook Messenger. Hij toont je de mooiste plekjes. Op elk van deze plekjes neem je een gekke selfie van je groep. De chatbot ‘Super Sam’ geeft je dan meteen een vraag of raadsel over deze plek. Bij een juist antwoord haal je punten binnen. Op weg naar de spellocaties krijgt je groep ook opdrachten die je dan extra punten opleveren.

Deze en nog veel meer kindvriendelijke activiteiten

Feniks 2020

De kinderen in de wederopbouw

Mag het ook een streepje cultuur zijn? Feniks 2020 is het herdenkingsprogramma rond de wederopbouw van de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog. In de Kinderbrouwerij in Reningelst wordt het thema belicht door de kinderogen. Zelfs Kamagurka werkte mee aan deze bijzondere tentoonstelling in de pas geopende mouttoren van de Kinderbrouwerij, een nieuwe uitkijktoren in de Westhoek. Je krijgt er ook de kans mee te tekenen aan de Feniksstraat. Deze straat bestaat uit rijhuizen waarvan er één platgebombardeerd is. Jij kan zelf het gat invullen. Laat je fantasie de vrije loop. De tentoonstelling loopt nog tot en met 13 september.

De expo is gratis toegankelijk, maar je moet wel vooraf een online ticket aanschaffen via toerisme@poperinge.be of telefonisch op het nummer +32 (0)57/ 34 66 76.

Meer info

Nog meer kinderplezier ...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF