Shopping

5 x shoppen voor mannen

Shoppen een vrouwenzaak? Nee hoor, onze provincie telt ook heel wat winkels die zich tot een meer mannelijk publiek richten. Uit een studie van Creamode, de Belgische modefederatie, blijkt dat 37% van de mannen zelfs graag shoppen.

Wij zoeken vijf shops op waar je je als man meteen thuis voelt.

Chris Vos Brugge

1. Chris Vos in Brugge

De kwaliteitsschoenen van topmerken als Pepe Milan, Giorgio en vele andere spreken elke man aan. Zaakvoerder Chris Vos selecteert zelf de schoenen waar hij zich best bij voelt. In het gamma vind je zowel eigenzinnige schoenen als sneakers tot sportieve wandelschoenen. Ook aan accessoires wordt gedacht. Je kan er prachtige uurwerken kopen, net als strikjes en manchetteknopen. Chris Vos vindt zichzelf telkens opnieuw uit. Enkele jaren geleden ontwikkelde hij nog twee eigen parfums voor mannen.

Waar? Noordzandstraat 15, Brugge.
Meer info

Wijn

2. Ambrosius in Koksijde

Een wijnhandel én whiskyspecialist met bijna vijftig jaar ervaring. De zaak startte in 1953 en meteen werd gekozen voor authentieke wijnen, gemaakt door kleine domeinen gedreven door wijnmakers die respect hebben voor hun terroir. Deze aanpak vertaalt zich in meer dan 500 klassevolle wijnen voor elk budget. Je vindt er ook meer dan 250 malts, 70 soorten rum en meer dan 80 gins. In de aangrenzende wijnbar Vinarchist kan je van donderdag tot zondag genieten van wijn en tapas. Bij elke keuze hoort een uitleg door sommeliers Thomas en Eva.

Waar? Zeelaan 228, Koksijde.
Meer info

3. Gigolo in Blankenberge

De naam alleen al! Nee, je vindt hier geen mannen van plezier. In deze herenkledingzaak gaat het om stijl en tot in de puntjes verzorgde kledingstukken voor de sportieve en opgeklede man. Je vindt er merken als Hugo Boss, Lagerfeld, Bugatti … en kostuums van Roy Robson. Ook mannen met een maatje meer vinden hier hun goesting. Het Manitobaplein is een gezellig plein waar verschillende kleinhandelaars gevestigd zijn. Na het shoppen kan je er terecht op een van de leuke terrasjes. Om de hoek in de Molenstraat vind je Gigolo Sport.

Waar? Manitobaplein 16, Blankenberge.
Meer info

shoppen blankenberge
5 x shoppen voor mannen

4. Domino in Heuvelland

Boys and their toys. Tegen de grens met Frans-Vlaanderen, tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, ligt dit paradijs voor de modelbouwknutselaars. De zaak zit vol modelbouw en toebehoren om elke hobbyist meteen te kunnen bedienen. Je vindt er ook puzzels, tabak en meer dan 1750 (!) soorten whisky. Vlakbij, in de Gemenestraat 6, kan je terecht in de whiskybar en cigarlounge voor een degustatie.

Bellestraat 55, Westouter (Heuvelland).
Meer info

Boekenhuis Theoria

5. Boekenhuis Theoria in Kortrijk

In boekhandel Theoria kan je nog de tijd nemen met een goed boek. Het medewerkersteam zijn boekenwurmen pur sang die je om de haverklap van nieuwe leestips voorzien. Een bezoek aan dit monumentale pand is zeker de moeite waard. Na de bouw deed het amper zes jaar dienst als concertgebouw. Daarna werd het ingericht als een school. Nu kan je hier in boeken bladeren of genieten van een koffie, thee en een heerlijk stukje taart op het terras. Er vinden regelmatig activiteiten en workshops plaats.

Waar? Casinoplein 10, Kortrijk.
Meer info


Nog meer leuke shoppingtips en ideetjes

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF