Shopping

5 x unieke cadeaushops

Op cadeaujacht voor je nonkel, kinderen of partner? Deze vijf cadeaushops helpen je op weg naar een originele verrassing zoals lettergeschenken, tête-à-tête-arrangementen, marsepein voor de zoetekauwen, retro spulletjes en Scandinavisch design.

Maud Bekaert

1. Letters in steen

Letters, woorden en teksten in steen, hout of metaal cadeau doen? Maud Bekaert biedt in haar winkel en letterhuis in de Brugse binnenstad een brede waaier aan lettergeschenken en -kunstwerken. Ze maakt alles zelf. Haar ambachtelijk werk wordt gekenmerkt door een hoge graad van afwerking en haar niet aflatende zoektocht naar innovatieve technieken zoals werken in beton en cortenstaal, 3D-printing en laser- en waterjet. Omdat ze je graag persoonlijk helpt, is de winkel enkel open op vrijdag en zaterdag.

Waar? Maud Bekaert, Sint-Clarastraat 40, 8000 Brugge

Meer info

Curieuzeneuze Roeselare vintage interieur

2. Vintage verrassingen

Wil je iemand verrassen met een vinylplaat, vintage vaasjes of een retro meubelstuk? Dan moet je zeker eens snuisteren bij Curieuzeneuze in Roeselare. Deze tweedehandswinkel bulkt van kledij, decoratie, boeken en antiek die je iemand cadeau kan doen. Bovendien doe je er het milieu een plezier mee: spullen recycleren die anderen niet meer gebruiken, verkleint de ecologische voetafdruk en biedt een alternatief voor overconsumptie.

Waar? Curieuzeneuze, Wallenstraat 63, 8800 Roeselare

Meer info

3. Tête-à-tête arrangementen

Liefde gaat door de maag. Daarom kan je bij het Kazematje iemand trakteren op een ontbijtmand boordevol knapperige broodjes, koekjes, fruitsla, speculoospasta, een gekookt eitje, flesje cava en ander lekkers. Is het feestvarken niet echt een ochtendmens? Dan blijven er voldoende andere mogelijkheden over: wat dacht je van een Breydelham Burger Box, een picknickbox om met zijn tweetjes van te genieten of het tête-à-tête-arrangement met cava, kaas, tapas en een fles wijn naar keuze voor een diner bij kaarslicht? Voor de theelichthouders, bloempotten, snijplanken en borden kan je trouwens ook terecht bij Kazematje, aangezien zij originele decoratie en gadgets aanbieden.

Waar? Kazematje, Grote Markt 15, 8930 Menen

Meer info

Kazematje Menen kaas
De Kamenier

4. Scandinavisch design, natuurlijke kleuren en materialen

In Tielt kom je de concept store ‘De Kamenier’ tegen. Een groot deel van het gamma is van Scandinavische origine, daarnaast lopen natuurlijke kleuren en materialen, handgemaakte producten en pure vormen als een rode draad door de collectie. Je vindt er het voorgewassen zuiver tafellinnen van het Brugse Decopur, de wollen tapijten van Perletta Carpets die op maat handgeweven zijn in Marokko en de hamamdoeken van het Antwerpse KnUS - Handle With Love die in Turkije vervaardigd worden uit het zachtste katoen.

Waar? De Kamenier, Kortrijkstraat 57, 8700 Tielt

Meer info

Anthony Lams

5. Marsepein in alle vormen en kleuren

Anthony Lams is meester-marsepeinmaker. Hoewel de basis van marsepein eenvoudig klinkt - suiker mengen met gemalen amandelen - liet Anthony zijn magische vingers erop los: hij gebruikt meer amandelen en door de combinatie van zoete en bittere amandelen is de marsepein zo smeuïg dat hij smelt in je mond. Bovendien worden er originele creaties mee gemaakt, ideaal om iemand cadeau te doen. Met de 'Marziplay'-box leer je zelf de kneepjes van het vak: stap voor stap ontdek je hoe je de figuurtjes modelleert.

Waar? Anthony Lams, Aalststraat 10, 8450 Bredene

Meer info

Nog meer West-Vlaamse uittips

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF