Doen

5 x wandelen langs toffe picknickplekken

Onze vijfjarige zoon vindt een picknick tijdens een daguitstap het hoogtepunt van de dag. Waarom? Omwille van de vrijheid. Terwijl pa en ma nog aan ‘tafel’ genieten van het 100% West-Vlaamse beleg, zitten hij en zijn zus alweer in de bomen te klauteren. Een picknick is pas geslaagd als je er ook de geschikte locatie voor vindt. Wij stippen er alvast vijf aan.

Picknicken aan het Vakwerkhuisje Helleketelbos

1. Vakwerkhuisje Helleketelbos - Poperinge

Midden een schapenweide staat een vakwerkhuisje met een picknicktafel ervoor. Op deze idyllische locatie omringd door de natuur smaken je boterhammen nog beter. Het vakwerkhuisje maakte ooit deel uit van een groter hoevecomplex die werd afgebroken. Nu bevind je je hier aan de rand van het Helleketelbos waar in het voorjaar de boshyacinten bloeien. Je kijkt uit over de helling die naar het vrij toegankelijke bos leidt.

Lekker wandelen met de picknickmand

Ontdek de wandeling langs het Helleketelbos en Watou

Provinciedomein Koolhofput

2. Provinciedomein Koolhofput - Nieuwpoort

De nieuwste telg in de provinciedomeinen is de Koolhofput in Nieuwpoort langs het kanaal Nieuwpoort – Duinkerken. Deze put was in oorsprong een zandwinningsput voor de aanleg van de E40. Het fietspad de Frontzate passeert er rakelings langs. Je vindt er observatiehutten om de vele watervogels in hun natuurlijke omgeving te bespieden. Aan de rand van de Koolhofput, aan de kant van het kanaal, werd een prachtige picknickplaats ingericht.

Lekker wandelen met de picknickmand

Ontdek de wandeling door Nieuwpoort

De Fintele

3. De Fintele - Pollinkhove

Waar de Lovaart uitmondt in de IJzer is een idyllisch gehuchtje ontstaan. Geen wonder dat zich hier verschillende toffe horecazaken vestigden. De rechteroever van de IJzer ligt een stuk lager waardoor je er echt ver kan kijken. Ter hoogte van de sluis werden een aantal picknickbanken neergepoot, net op de meest tot de verbeelding sprekende plek van de Fintele. Hier is het altijd vakantie!

Lekker wandelen met de picknickmand

Ontdek de Beverdijkwandelroute

Sint-Arnolduspark

4. Sint-Arnolduspark - Tiegem

Het Sint-Arnolduspark ligt tegen een helling van de Tiegemberg. Ter hoogte van de pop-up zomerbar vind je een leuk speelplein. Wat verderop bevindt zich een arena waar deze zomer een kunstinstallatie staat van het kunstcircuit Contrei Live. Bovenaan deze hellende ligweide vol bloemen staat een picknickbank van waar je een mooi uitzicht hebt op het park. Je kan er trouwens je picknick laten brengen door de mensen van de Sterhoekhoeve. Naast de picknickbank staat immers een afgesloten box met een slot. Je krijgt de code van het slot en als je daar aangekomen bent, haal je gewoon jouw hoevepicknick uit de box. Gemakkelijk toch! Bestel je picknick via www.picknickkast.be.

Lekker wandelen met de picknickmand

Ontdek de wandeling langs verrassende plekjes in Tiegem

5. Poelberg - Tielt

Een oude kloosterschool bovenop de Poelberg werd omgebouwd tot restaurant en bezoekerscentrum. De vroegere speelplaats is nu het terras. Naast het terras strekt zich een grote ligweide uit. Van hieruit heb je een 360°-uitzicht. De Meikensbossen aan de voet van de Poelberg tonen zich in al hun schoonheid. Wie de blik verder richt, ziet zelfs de toppen van de Vlaamse Ardennen. Op deze weide kan je in alle rust picknicken.

Lekker wandelen met de picknickmand

Ontdek de wandeling van Marijn Follebout

Wandelen langs het Wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen met Marijn Follebout

Een lekkere picknick boordenvol streek- en hoeveproducten

Nog meer wandelideetjes

Nog meer Korte Keten en 100% West-Vlaams

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF