Slapen

9x rolstoelvriendelijk logeren

Voel je de reismicrobe kriebelen en wil je overnachten in een toegankelijk hotel, vakantiewoning of B&B? In West-Vlaanderen vind je toegankelijke logies. Verblijf je liefst aan zee, in de gezellige drukte van historische steden of in alle rust op het platteland? Aan jou de keuze!

Rolstoelvriendelijk logeren bij B&B Buytenshuys

1. Buytenshuys in Gits

Het Buytenhuys in Gits ligt op het snijpunt van de Westhoek, het Brugse Ommeland en de Leiestreek. Aan de ontbijttafel geniet je van een lekker streekontbijt met een buitengewoon zicht op de omgeving. De comfortabele kamer op de gelijkvloerse verdieping is toegankelijk voor mensen met een beperking: er is een ruime inloopdouche die je alle bewegingsvrijheid geeft om je te verfrissen. De  twee eenpersoonsbedden kan je samenschuiven. B&B Buytenshuys kreeg een label A+ van Toerisme Vlaanderen. Dat betekent dat het voldoet aan de strenge toegankelijkheidsnormen van Toerisme Vlaanderen en op comfortabele en zelfstandige wijze toegankelijk is.

Waar? B&B Buytenshuys, Gitsbergstraat 39, Gits

Rolstoelvriendelijk logeren bij jeugdlogies Groeninghe

2. Jeugdhotel Groeninghe in Kortrijk

Wat dacht je van het Begijnhof of het Belfort in Kortrijk, twee historische toppers die uitgeroepen zijn tot Unesco werelderfgoed? Op wandelafstand van het station en het centrum van Kortrijk stoot je op een ommuurd complex waar rode bakstenen overheersen: jeugdhotel Groeninghe. Vier toegankelijke kamers beschikken over een eigen badkamer. Alles samen staan er tien toegankelijke eenpersoonsbedden waar je na een stadsbezoek kunt wegdromen van de Broeltorens of Texture, het museum over Leie en vlas. In de eetzaal is plaats zat en zijn de tafels onderrijdbaar.

Waar? Jeugdhotel Groeninghe, Passionistenlaan 1A, Kortrijk

3. B&B Altijd Genieten in Moerkerke

De B&B Altijd Genieten klinkt je misschien bekend in de oren: het heeft nog deelgenomen aan het VTM-programma ‘Met vier in bed’. De gastvrouw, van opleiding verpleegkundige, heeft de loods van haar overleden echtgenoot verbouwd tot een stijlvolle B&B met vier gastenkamers waar je je meteen thuis voelt.

Heb je extra zorgomkadering nodig? De gastvrouw kan een afspraken regelen met de plaatselijke huisarts, verpleging of kinesist. De volledige accommodatie kreeg een label A+ voor toegankelijkheid en is erkend voor ziekenzorg door de CM.

Waar? B&B Altijd Genieten, Molentje 8, Moerkerke

Rolstoelvriendelijk logeren bij B&B Altijd Genieten
Hi Hostel De Ploate

4. Jeugdherberg De Ploate in Oostende

Jeugdherberg De Ploate bevindt zich in het hart van Oostende, vlak bij het station en het strand. Het volledige gebouw is rolstoeltoegankelijk: de toegangen zijn drempelloos, alle verdiepingen zijn bereikbaar met twee ruime liften. En slapen? Dat doe je in twee types toegankelijke kamers: het ene type heeft een gemeenschappelijke en aangepaste badkamer op de gang. In het meer comfortabele type kan je met 2, 4 of 6 personen overnachten en beschik je over je eigen badkamer. Deze hostel behaalde het Vlaams label A+ voor toegankelijk toerisme.

Waar? de Ploate, Langestraat 72, Oostende

 

Rolstoelvriendelijk logeren bij Hostel Snuffel

5. Snuffel in Brugge

Het vernieuwde Jeugdhotel Snuffel tref je aan op een steenworp van het historisch centrum van Brugge. Dertien kamers zijn aangepast voor mensen met een beperking, goed voor 28 toegankelijke bedden. Vier van de kamers hebben een eigen, aangepaste badkamer met inrijdbare douche met zitjes en beugels. De kamers bevinden zich op de benedenverdieping of zijn bereikbaar met een ruime lift. Bij de bar en op de verdiepingen vind je aangepaste toiletten met voldoende opstelruimte en beugels. Geen wonder dat het jeugdhotel een label A+ scoorde voor zijn toegankelijkheid.

Waar? Snuffel vzw, Ezelstraat 42, Brugge

6. ‘t Moerenzicht in Veurne

Een vakantiewoning op een boogscheut van de zee, maar toch in een rustige omgeving: dat is kort samengevat vakantiewoning ‘t Moerenzicht in Veurne. In de oude schuur zitten twee aparte vakantiewoningen verscholen waar ‘t Moerenzicht rolstoelvriendelijke kamers biedt. De vakantiewoning is ideaal voor een verblijf met vrienden of familie: er is ruimte voor 18 personen. Zowel op de bovenverdieping als op het gelijkvloers bevindt zich een rolstoelvriendelijke slaapkamer voor twee personen met aangepast toilet. Met de grote lift ga je naar de eerste verdieping om te genieten van het weidse uitzicht op de Moeren of Bulskamp.

Waar? ‘t Moerenzicht, Bewesterpoort-Zuid 6, Veurne

Rolstoelvriendelijk logeren bij Vakantiewoning 't Moerenveld

7. ’t Flockhof in Zerkegem

In vakantiewoning 't Flockhof in Zerkegem kan je samen met je gezin, vrienden of familie genieten van de rust en natuur op het platteland. Op de benedenverdieping bevindt zich een aangepaste slaapkamer met twee toegankelijke en in hoogte verstelbare eenpersoonsbedden. De badkamer is uitgerust met een inrijdbare douche met zitje, beugels en voldoende opstelruimte. Je rijdt moeiteloos binnen en wordt verwelkomd met een fris streekbiertje en verse eitjes van de eigen kippen. Op het omheinde terras, dat je zonder probleem bereikt, schuif je mee aan aan de rolstoeltoegankelijke picknicktafel. Voor al die inspanningen werd 't Flockhof beloond met het label A+ voor toegankelijk toerisme.

Waar? ‘t Flockhof, Duinenweg 7, Zerkegem

Rolstoelvriendelijk logeren bij Vakantiewoning 't Flockhof
Rolstoelvriendelijk logeren in B&B 't Hof van Spiere

8. ‘t Hof van Spiere in Spiere-Helkijn

Tussen de velden en weiden van Spiere stoot je op de gerenoveerde hoeve 't Hof van Spiere. Op de gelijkvloerse verdieping van de woning kan je overnachten in de Boterbloemkamer die volledig toegankelijk is voor mensen met een beperking. Concreet? Eén zijde van het bed is bereikbaar met de rolstoel en de eigenaars kunnen meubels verschuiven om nog meer plaats te creëren. De inrijdbare douche is uitgerust met een zitje en beugels net zoals het toilet. 't Hof van Spiere is je geknipte uitvalsbasis voor een stadsbezoek aan Kortrijk, Doornik of Rijsel of als je wil genieten van de rust vlak bij de taalgrens. Het vakantieverblijf heeft een A-label voor toegankelijk toerisme op zak.

Waar? 't Hof van Spiere, Kraaibos 1, Spiere

Rolstoelvriendelijk logeren bij Hotel Callecannes

9. Hotel Callecanes

In de schaduw van de vroegere grenspost van Callicanes vind je driesterrenhotel Callecanes. Van hieruit kan je op pad naar Heuvelland, Frans-Vlaanderen, Poperinge, Watou of een voorraadje Westvleteren inslaan bij de monniken van de Sint-Sixtusabdij. Het hotel biedt vier toegankelijke kamers met eigen badkamer. Inrijdbare douche, opklapbare leuningen, toegankelijk toilet: niets ontbreekt. Zelfs het zwembad is drempelloos bereikbaar, maar er zijn geen hulpmiddelen om in het water te gaan. De gangen zijn overal voldoende breed en in de ontbijtruimte zijn er onderrijdbare tafels. Callecanes behaalde het label A+ voor toegankelijkheid.

Waar? Hotel Callecanes, Callicannesweg 12, Poperinge

Ontdek nog meer leuke adresjes die je rolstoelvriendelijk onthalen

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF