Doen

Acht fotozoektochten in Anzegem

Titel voor de gemeente met de indrukwekkendste zoektocht deze zomer gaat naar Anzegem. In elke deelgemeente werd een fotozoektocht gecreëerd. Maandelijks worden er mooie prijzen uitgereikt in de vorm van 100% West-Vlaamse producten.

 Acht fotozoektochten

“Tijdens de lockdown zochten we een manier om mensen in eigen gemeente te doen bewegen. We kwamen op het idee om in elke deelgemeente een fotozoektocht te organiseren. Het initiatief sloeg zo hard aan dat we de fotozoektochten deze zomer bundelen tot één grote gevarieerde wedstrijd. In de ene gemeente gaat het om een wandeling, in de andere om een fietstocht”, vertelt Simon Coppé van de dienst Toerisme van Anzegem.

Fietsen in Anzegem

Wijngaarden

Het leidde tot zeven zoektochten. Het voordeel in Anzegem is dat de gemeente beschikt over een fijnmazig netwerk van wandel- en fietsknooppunten. Bij de ontwikkeling van de tochten werd dan ook gebruik gemaakt van die knooppunten. “Weinig mensen weten dat er zich in onze Gapersgemeente een aantal wijngaarden bevinden. Een achtste fotozoektocht, de kers op de taart zeg maar, verbindt die wijngaarden met elkaar”, aldus Simon. Bij elke zoektocht is het zaak een bepaalde woordcode te vinden. Die moet je via mail, Messenger of Instagram bezorgen aan de jeugd- en sportdienst van Anzegem. Download alle zoektochten. Wedden dat je onderweg het Lijsternest in Ingooigem of de enige nog bestaande watermolen van West-Vlaanderen in Anzegem aandoet?

Pop-up in Arnolduspark

Wie niet van Anzegem is en de acht fotozoektochten toch wil doen, maakt er maar beter een weekend van. Hier vind je een mooi overzicht van de hotels, B&B’s en vakantiewoningen in dit heuvelachtige landschap tussen Leie en Schelde.

Tussendoor kan je uitblazen op één van de vele terrassen. In het Sint-Arnolduspark zal chef-kok Kenneth Van Bellegem dit jaar de pop-up uitbaten. Hij voorziet een beperkte menukaart en tapas en mikt vooral op de jonge gezinnen die met hun kinderen komen genieten van het toffe speelplein in het park. Op de kaart staan dan ook verse kinderijsjes, tongstrelende streekbieren en faire koffie.

Anzegem

In het zuiden van West-Vlaanderen wordt op dit moment gewerkt aan de landschapsinstallaties in het kader van Contrei Live. De indrukwekkende landschapsinstallaties worden aan elkaar gelinkt met fietsroutes. In het Sint-Arnolduspark werkt Matthijs La Roi aan zijn Rain Amplifier, een sculptuur die het geluid van regen harmonieus door het park laat luiden en tegelijk dienst doet als podium voor de vele artiesten die er deze zomer zullen optreden. De fietsroutes van Contrei Live vind je op www.contreilive.be.

Praktisch!

Ontdek de fotozoektochten.

Nog meer leuke inspiratie

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF