Doen

Bezoek een bezoekerscentrum in een Provinciedomein

Het is heerlijk vertoeven in de vele provinciedomeinen van West-Vlaanderen. Je kan er fietsen, wandelen, onthaasten, genieten van de natuur,... Enkele provinciedomeinen hebben een bezoekerscentrum die zeker een bezoekje waard is.

Enkele bezoekerscentra

Natuurgebied De Blankaart
Bezoekerscentrum de Blankaart - Diksmuide

In het kasteel van de Blankaart vind je het bezoekerscentrum dat je alles vertelt over de fauna en flora, de omgeving, het landschap en de activiteiten. Leuk voor wie voor of na het bezoek dan op verkenning gaat op het domein.

Meer info

 

Het Heuvelland
Bezoekerscentrum Het Heuvelland - Kemmel

Dit kindvriendelijke bezoekerscentrum in Kemmel stelt het landschap van de Kemmelberg voor. Je komt er ook meer te weten over het oorlogsverleden van Heuvelland dankzij de permanente tentoonstelling.

meer info

 

Bezoekerscentrum De Palingbeek - Ieper

De voormalige hoeve werd verbouwd tot een bezoekerscentrum met aandacht voor aspecten van duurzaam bouwen. Er is een vaste tentoonstelling, infoloket en groene winkel.

.meer info

 

Bezoekerscentrum Bulskampveld - Beernem

Het gerenoveerde kasteel in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum. Het vormt de poort tot het Landschapspark Bulskampveld.

Meer info

 

bulskampveld
Zwin Natuur Park - Knokke-Heist

Het Zwin Natuur Park is de internationale luchthaven voor vogels. Houd je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, doorheen het huttenparcours in het park en in de permanente all weather, interactieve tentoonstelling.

Meer info

 

Raversyde - Oostende

Het provinciedomein van Raversyde bestaat uit drie onderdelen: het natuurpark, openluchtmuseum 'Atlantikwall' en 'Anno 1465'. In Atlantikwall wandel je als het ware door twee Wereldoorlogen in bunkers en loopgraven. In Anno 1465 ga je op bezoek in een middeleeuws visserdorp dat herleeft na 500 jaar.

meer info

 

Oostende Raversyde
Bezoekerscentrum De Nachtegaal
Bezoekerscentrum Duinpanne 

In het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne ontdek je de pracht van de regio en de natuurlijke omgeving. Laat je buiten én binnen verrassen door het unieke duin-, kust- en zeeleven. De vaste tentoonstelling is een aanrader. Kinderen leven zich uit met verschillende zoektochten. In de bar geniet je van streekbieren, fairtrade drankjes en hoeve-ijsjes. Het terras is bij mooi weer een fantastische plek!

Meer info

Bezoekerscentrum De Gavers - Harelbeke

In het bezoekercentrum nemen ze je mee op pad langs de mooiste plkes van de streek. De natuur- en milieueducatiewerking van De Gavers vindt hier zijn onderkomen. Je vindt er meteen ook een uitgebreid aanbod aan fiets- en wandelkaarten, zoekkaarten... 

MEER INFO

Bezoekerscentrum De Gavers

Echt! Er is nog zoveel meer te beleven in de provinciedomeinen!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF