Eten & drinken
Doen
Het Lekkere Westen

Een verfrissend biertje doet een fietstocht bruisen!

Een deugddoende fietstocht heeft altijd een leuke stop onderweg. Even uitblazen en genieten van een fris streekbiertje doet wonderen voor de moraal en de dorst. Ontdek hier enkele biertjes die de nodige verfrissing geven tijdens een fietstochtje! Santé!

in het Brugse Ommeland...

Bulnas Campa Citroenverbena

De zomer in een glas... Dit smaakvolle kruidig biertje is gemaakt met 100% biologische ingrediënten. Het bier( 6,0 vol.%)  gemaakt op basis van citroenverbena heeft een licht zoete afdronk. Je vindt het biertje in De Kruiderie in Beernem.
Meer info
Het Korte Keten-verhaal van De Kruiderie

Sportzot

Het biertje dat ideaal is voor de actieve fietser! Dit alcoholvrije speciaalbier met 0,4 vol.% heeft vooral ook smaak is een creatie van Brouwerij De Halve Maan in Brugge.
Meer info

Fietsen in het Brugse Ommeland

 

Hier gaan natuur en geschiedenis hand in hand. De open velden en bossen, de kastelen en abdijen zorgen voor een prachtig decor om in te vertoeven. En het proeven van een speciaal biertje, maakt je deugddoende fietstocht compleet.

fietsroutes in het Brugse Ommeland

aan de Kust...

Coast Z

Een heerlijk verfrissend bier van lage gisting 5,0 vol.% met toetsen van Citrus. Dit biertje is een creatie van de Wenbrew Beer Company in De Haan en is vooral heerlijk verfrissend en 100% holiday proof.

 

Meer info

Jus De Mer

Een heerlijk blond, hoppig bier van 7,2 vol.% dat je lekker laat genieten. Dit bier brouwen ze volledig ambachtelijk in de gelijknamige brouwerij in Middelkerke.

 

Meer info

Fietsen aan de Kust

 

Vanop je fiets geniet je van het zicht op zee, van de wind in je gezicht en een lekker biertje op een leuk terras. Trap ondertussen door en langs de gezellige badplaatsen en de wonderlijke kustnatuur.
 

fietsroutes aan de Kust

in de Leiestreek...

Rodenbach

De Rodenbach Classic is het origineel Vlaams Rood Bruin bier. Zacht zuur van smaak met een unieke fruitigheid. Dit Roeselaarse bier van 5,2 vol.% is een uitstekende dorstlesser.

 

Meer info 

Kwaremont

Kwaremont is een blond bier van 6,6 vol.%. Het volmout bier zorgt voor de nodige vloeibare suikers na een deugddoende fietsinspanning. Het biertje brouwen ze bij brouwerij De Brabandere in Bavikhove.

 

Meer info

Fietsen in de Leiestreek

 

Je ontdekt bijzondere steden en dorpen, maar ook de vele rivieren en kanalen die uniek zijn in de Leiestreek. Ontspannen nagenieten doe je met een lekker koud biertje.
 

fietsroutes in de Leiestreek 'Bier in de Leiestreek' met vier bierfietsroutes

in de Westhoek...

Keikoppenbier

Een donkerblond bier van brouwerij de Plukker uit Poperinge. Het is een vrij hoppig en zacht bitter bier van 6,1 vol.%. Verfrissend na een fietstochtje in de hoppestreek.
Meer info

Reninge Krieken Rood

Het artisanaal dieprood fruitbier 7,0 vol.% is van de hand van Seizoensbrouwerij Vandewalle in Lo-Reninge. Her biertje is gemaakt op basis van de Veurnse Kelleries krieken en heeft een fijnzurige en complexe afdronk. 
Meer info

Fietsen in de Westhoek

 

Op je fietstocht maak je kennis met vlakke polders en glooiende heuvels. Je rijdt langs historische stadjes, pittoreske dorpen en je bent getuige van de Groote Oorlog. Onderweg kan je genieten van een bijzonder biertje.

 

fietsroutes in de Westhoek

Ik Zomer Korte Keten - Fort Lapin

Het verhaal van de brouwers en hun brouwerijen is zeer bijzonder. Het zijn stuk voor stuk mensen die werken met kennis en vooral passie voor hun product. Ontdek verhalen van brouwers en brouwerijen tijdens 'Ik Zomer Korte Keten.

Meer info met een schuimend kraagje!

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF