Doen
Agenda

Fietsplezier langs Contrei Live

Contrei Live is een internationaal kunstenparcours in de Leiestreek. Op en langs het water vind je in dertien steden en gemeenten tussen Schelde en Leie heel wat installaties die het belang van water in het landschap accentueren. De artistieke interventies zijn sitespecifiek ontworpen en dus op maat gemaakt van de plek in het landschap of de publieke ruimte. Het kunstenparcours Contrei Live is gratis te bezoeken van 9 juli tot 26 oktober 2020.

Dankzij deze drie fietslussen hieronder kan je trappen langs de verschillende installaties.

Meer informatie over Contrei Live vind je ook hier

Contrei Live in de Leiestreek

1. Fietsroute Contrei Live langs Leiespots in regio Kortrijk

Deze kunstige fietsroute brengt je langs kunstwerken in Kortrijk, Lendelede, Harelbeke, Waregem, Deerlijk en Kuurne. Van floating gardens tot dear fountains en fake news. De installaties laten je nadenken en inspireren; ideaal om tijdens het fietsen te mijmeren of praten.
Maar de lus laat je ook halt houden bij verschillende Leiespots. Deze creatieve plekken in de regio zijn een kijkje meer dan waard. 

PRAKTISCH Deze lus is 53 km lang en loopt langs het Fietsnetwerk Leiestreek. Starten doe je in Kortrijk aan het Begijnhofpark.

Naar de fietslus!

 

Transfo

2. Fietsroute Contrei Live langs Leiespots in regio Zwevegem

Ook deze kunstige fietslus brengt je langs prachtige werken. Je rijdt meteen ook langs mooie plekken als Zwevegem, Deerlijk, Anzegem, Avelgem en Spiere-Helkijn. De Leiespots zorgen voor de ideale halte om even te verpozen tijdens je fietstocht. De creatieve insteken van zowel de kunst als de Leiespots zorgen voor een bijzondere energie die het trappen van deze lus nnog niet iets makkelijker maakt.

PRAKTISCH Deze fietsroute is 50 kilometer lang en vertrek aan Transfo in Zwevegem.

Naar de fietsroute!

ContreiLive-Zeli Bauwens - De Druppe

3. Fietsen langs de kunst van Contrei Live en Leiespots in Menen

Deze derde fietslus doet de regio van Menen aan. Je komt voorbij de werken van het kuntenparcours Contrei Live. Onderweg ontdek je ook verschillende Leiespots die de ideale plekken zijn om even te verpozen. Deze inventieve adresjes in de Leiestreek zijn zaken die werden opgericht door creatieve ondernemers in de streek. 
Trappen langs de kunstwerken in Menen, Wervik, Wevelgem en Kortrijk doe je van 9 juli tot en met 26 oktober 2020.

PRAKTISCH Deze fietslus is 48 kilometer lang en vertrekt aan de Sluizenkaai in Menen.

Fiets naar deze route!

Nog meer fiets- en kunstideetjes!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF