Eten & drinken

Horeca-plekjes in provinciedomeinen

De West-Vlaamse provinciedomeinen zijn heerlijke plekken om te vertoeven. Zo kan je er niet alleen deugddoend fietsen, wandelen en onthaasten, je kan er ook zalig genieten van natuur of op ontdekking gaan in de bezoekerscentra.

Wist je dat sommige provinciedomeinen een eigen horecazaak hebben? Zo zijn ze de perfecte pauze-plekjes tijdens je fiets- of wandeltocht.

Het Koetshuys

Het Koetshuys

Net naast Kasteel d'Aertrycke ligt het Koetshuys. Hier installeer je je voor wat lekkers en geniet je van het feeëriek zicht op het kasteel en domein. Of hoe even uitblazen ook echt leuk kan zijn.

meer info

Brasserie Bergelen Gullegem Wevelgem

Brasserie Bergelen

Deze brasserie heeft het allemaal. Kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos en het avontuurlijk, terwijl mama en papa (of opa en oma) genieten van een wat fris en lekkers op het zomerterras. Deze brasserie vind je in het Provinciedomein Bergelen in Gullegem.

meer info

Tearoom de Baliekouter

het ruime zonneterras van Tearoom de Baliekouter nodigt uit om even heerlijk uit te blazen. Je vindt dit adresje net naast het bezoekerscentrum van Provinciedomein Baliekouter in Wakken. 

meer info

Eten en drinken in en rond Damme

TIn de omgeving van de Damse Vaart,vind je heel wat leuke horecazaken. Ideaal dus voor wie wat dorst of honger krijgt tijdens een fietstocht of wandeling. Kies er eentje uit en installeer je voor een deugddoende break.

Meer info

Bistro Flavours
Restaurant Bulskampveld

Urban Café

In het midden van het Landschapspark Bulskampveld, en vlakbij het bezoekerscentrum en het speelplein vind je het Urban Café. Het restaurant kreeg recent nieuwe uitbaters en meteen een flinke opfrissingsbeurt en nieuw concept. Hier halen ze het bos op het terras en naar  binnen waardoor het er aangenaam vertoeven is.

Meer info Lees ook even het interview

 

Restaurant De Palingbeek

Dit adresje in Ieper is niet alleen een restaurant maar meteen ook een toeristisch infopunt van de Westhoek. In het restaurant is het puur genieten, zowel voor groot als klein. 'Zet je en geniet!'

meer info

Restaurant De Palingbeek Ieper
De Keunepupe

De Keunepupe

Een bijzonder gezellig cafeetje in een bijzonder stijl.  De Keunepupe in blokhut-stijl ligt midden in het Provinciedomein 't Veld. Je kan er verpozen op het terras, terwijl de kroost ravot op het speeltuin.

Meer info

In de Trutselaar

In een oude gerestaureerde hoeve, vlakbij het Kasteel van Tillegem ligt het restaurant De Trutselaar. Dit terras en de bosrijke omgeving zorgen voor de ideale plek om even op adem te komen.

meer info

In de Trutselaar
ijzerboomgaard diksmuide provinciedomein

Café de IJzerboomgaard

Na een goeie wandeling, een bezoekje aan de kinderboerderij of gewoon tijdens een daguitstap kan je terecht in de sfeervolle setting van café de IJzerboomgaard. Je moet er zeker eens proeven van de (h)eerlijke Vlierbosproducten. Geniet van een lichte maaltijd, een lekker lokaal biertje, een glas wijn of een lokale frisdrank. De voedingsproducten komen van de landbouwers achter de kinderboerderij.

Meer info

Cafetaria Duinpanne

Ga eventjes iets drinken in de vernieuwde cafetaria van het bezoekerscentrum Duinpanne. In de bar geniet je van streekbieren, fairtrade drankjes en hoeve-ijsjes. Proef er zeker hun uniek biertje 'Duneleute' of ga eens voor 7 Beaufort! Het terras is bij mooi weer een fantastische plek.

Meer info

De Nachtegaal Kust
Bistro The Shelter -Zwin Natuur Park

The Shelter Bistro - Zwin Natuur Park

Je vindt deze bistro aan de ingang van het Zwin Natuur Park. Ideaal om lekker te genieten met zicht op de prachtige natuur. Hun concept is heel mooi: unieke streekproducten met minimale ecologische voetafdruk. Bij goed weer is even verpozen op het terras een absolute aanrader.

Meer info

Cafetaria De Gavers

Het provinciedomein De Gavers heeft twee cafetaria waar je terecht kan om even te verpozen. Eentje hievan is Cafetaria De Gavers. Installeer je, geniet van de rust en het unieke panorama.

Meer info

Bezoekerscentrum De Gavers
Gavers

Cafetaria Gavermolen

Nog een plekje om even te verpozen tijdens een ontdekkingstocht in Provinciedomein De Gavers is Cafetaria Gavermolen. Dit adresje is gelegen in het watersportgebouw en laat je genieten aan de waterkant.

Meer info


Nog meer plezier en belevenissen in de provinciedomeinen

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF