Eten & drinken

IJsjes likken in het ijssalon

Ijsjes ... tal van smaken ... Als je kiest voor echte smaak, dan kies je voor een 100% West-Vlaams-adresje. Dankzij de pure en verse streekproducten geniet je van de volle smaak van ijs. Er zijn enkele topadresjes in deze categorie die je zeker op jouw to do-lijstje zet.

L' Héritage - Ik Zomer Korte Keten

L' Héritage

Dit adresje staat gekend als het walhalla van 100% West-Vlaams producten. Ook de ijsjes zijn om duimen en vingers af te likken. Het artisanale ijs komt er in alle modellen en smaken. IJstaarten bereiden kunnen ze als de beste en een heerlijk hoorntje scheppen ze met plezier vol in jouw favoriete smaak.

Leuk is dat je twee maal kans hebt om tijdens een fietstocht of wandeling dit adresje tegen te komen, want ze hebben twee vestigingen!

Waar?
L'Héritage ReningeDorpplaats 15, 8647 Reninge
L'Héritage PoperingeGrote Markt 19, 8970 Poperinge

Meer info

 

IJs René

IJs René heeft meer dan 50 jaar ervaring met artisanaal en biologisch ijs en dat proef je. Al die jaren ervaring en knowhow gebruiken ze hier om vernieuwende en verfrissende ijsproducten te maken. Zonder ooit de ziel van René uit het oog te verliezen weliswaar. Hier kies je voor ambachtelijk of voor biologisch ijs. Pure smaken, pure producten en pure kwaliteit!

Waar? IJs René, Leopoldlaan 22, 8420 De Haan

Meer info

Ijsjes
Ijssalon Glace de Fie

La Glace de Fie

An-Sofie Goderis bereidt het  ijs en de ijstaarten met de melk van de ouderlijke hoeve. Je proeft meteen de volle smaak die de melk aan het ijs geeft. De naam van het ijssalon ‘La Glace de Fie’ verwijst naar Sofie haar voornaam en klinkt ook geweldig in het Frans. Haar ijs en de ijstaarten toveren op feesten (verjaardagen, doopsels, feestdagen ...) altijd een glimlach op het gezicht. En voor die glimlach staat An-Sofie met plezier te zwoegen in haar atelier in Alveringem. Een heerlijk en vooral lekker adresje!

Waar? La Glace de Fie, Sint-Rijkersstraat 24, 8690 Alveringem

Meer info

Bonvanill

Bonvanill staat voor 100% kwaliteit en alles met natuurlijke grondstoffen bereid. Voor hen betekent het woord artisanaal op een traditionele manier en met veel liefde en vakmanschap ijs bereiden. Daarbij is elk resultaat uniek! Een adresje waar je de liefde voor de grondstoffen en het product proeft.

Waar? Bonvanill, Elsdreef 2, 8790 Waregem

Meer info

Bonvanill

Nog meer lekkere ijsadresjes waar je geniet van de 100% West-Vlaams smaak!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF