Doen

Op Kustsafari!


Deze zomer kan je heerlijke fietstochten maken aan de Kust. Je verkent trappend heel wat mooie en stille plekjes van de Kust dankzij de Kustsafari. Dit zijn 24 begeleide zomertochten tussen Knokke-Heist en De Panne. Een kustgids neemt je mee op pad en toont je verborgen natuurpareltjes. Je ontdekt ook boeiende verhalen over het verleden van het hinderland. Onderweg geniet je van een prachtig decor en vooral de gezonde zeelucht. Starten en eindigen doe je telkens aan een natuurbezoekerscentrum.

Veel safari-plezier!
 


DE AGENDA

De 24 fietstochten gaan door op onderstaande data. De fietslussen zijn 15 tot 25 kilometer lang en duren ongeveer 2,5 tot 3 uur. Je moet op voorhand inschrijven (dat is mogelijk vanaf 1 maand voor de activiteit). De inschrijvingslinken vind je hieronder per provinciedomein.

TOCHTEN IN JULI

TOCHTEN IN AUGUSTUS


PRAKTISCH

  • De deelnemers verzamelen om 9.45 uur aan het bezoekerscentrum. Enkel in het Zwin Natuur Park wordt gestart vanop het Oosthoekplein. De gids vertrekt STIPT om 10u.
  • Deelnemen is GRATIS, maar je moet wel ingeschreven zijn. Je eigen fiets meebrengen is eveneens verplicht.
  • Per tocht kunnen maximum 15 deelnemers inschrijven. De minimum leeftijd is 12 jaar.
  • Trek je sportieve kledij aan en breng een dorstlesser en verrekijker  mee.

Hou afstand en rekening met de coronamaatregelen:

  • Een mondmasker is aangeraden, maar niet verplicht tijdens een stop.
  • Deelnemers houden rekening met de fysieke afstand van 1,5 m en fietsen enkel per bubbel.
  • De begeleider beschikt over een set artikelen i.f.v. de basishygiëne.

De Kustsafari is een organisatie van de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de bezoekerscentra Duinpanne, Raversyde, Uitkerkse Polder (Natuurpunt Blankenberge),  Zwin Natuur Park & Westtoer. Ze past in de provinciale campagne Ik Zomer West-Vlaams. 

Nog meer leuke tips in Ik Zomer West-Vlaams:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF