Doen
Kids

Op stap met de kinderen in West-Vlaanderen

Een uitstap met de kinderen ... Het is sowieso deugddoend en plezierig, maar het kan best ook pittig en lastig zijn om voldoende entertainment te bieden. En als de verveling dan wat toe slaat of het hongertje begint te knagen, dan zijn tips altijd welkom ...

Wat dacht je van een beetje inspiratie om van die trip pure ontspanning te maken? Ontdek hieronder leuke ideetjes die zorgen voor plezier voor groot en klein.

Kinderen en dierenplezier

3 x Kinderen en dierenplezier

Kinderen en dieren, het is vaak een match made in heaven ... En ook voor de kindjes die het niet zo hebben op dieren zijn er voldoende mogelijkheden om ze eraan te laten wennen. 

1. De Zonnegloed
Dit dierenpark in het groen geeft meer dan verwaarloosde wilde en vaak ongewone dieren opnieuw een toekomst. Kindjes kijken hun ogen uit en dankzij de openingen en kijkgaten op kinderhoogte missen ze niets. Het speelpleintje biedt wat ravotplezier. 
Meer info - Reserveren noodzakelijk

2. Sea Life Blankenberge
Hier ontdek je de wondere wereld op, in en aan het water. Van vissen in alle maten en modellen tot zeehondjes en schildpadden. In het nieuwe interactief aquarium zie je jouw zelfgemaakte tekening zwemmen.
Meer weten - Reserveren noodzakelijk

3. Blij op de kinderboerderij ...
De vele dieren die er huizen geven een zekere rust en charme en kindjes zijn altijd blij om hen te zien. Vaak is er ook een speelpleintje en kan je genieten op het terras. Een leuke manier om de allerkleinsten kennis te laten maken met de dierenwereld.
Ontdek de kinderboerderijen in de buurt

Bulskampveld

Op Expeditie Bulskampveld

Soms mag het al eens wat actiever zijn. Wat dacht je van een expeditie of avontuurlijke wandeling? Expeditie Bulskampveld bestaat uit 5 expedities of avontuurlijke wandellusjes in de prachtige bossen van het Landschapspark Bulskampveld.  De Expedities dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zo veel meer!

Ontdek het avontuur!

Ook leuk en vlakbij!

Doolhof in Loppem

Mogen we dan nu een ijsje?

Het maakt een uitje altijd helemaal af ... een lekker ijsje likken. Kies voor ijs met smaak en ga eens langs bij een ijshoeve of ijssalon die werkt met 100% West-Vlaamse producten. Tijdens de Zomer van de Korte Keten vind je heel wat adresjes langs fietslusjes. De ideale combinatie!

Ontdek ijsjes om te proeven

Een 100% West-Vlaams ijssalon

Een ijsje onderweg
Citygame Rosalie

Een gezinszoektocht

Of hoe je een wandeling met kinderen zorgeloos en blij maakt. Een zoektocht is een leuke manier om de wandeling speels te maken, de omgeving op z'n best verkennen en actief met de kinderen bezig te zijn. Een leuke en gezonde activiteit met het hele gezin. Er zijn verschillende mogelijkheden op heel wat plaatsen. Wij selecteerden er vier om je op weg te helpen.

Ontdek 4 gezinszoektochten

Provinciedomeinen in je buurt

Provinciedomeinen om te ontdekken

Wist je dat de provinciedomeinen de ideale bestemming zijn voor een trip? De natuur- en recreatiedomeinen hebben heel wat leuks in petto. Je kan je genieten van natuur, ontspanning en veel meer. Ideaal om met de kinderen op pad te gaan. Bij sommige provinciedomeinen kan je ook even uitblazen in het cafetaria.

Ontdek alle provinciedomeinen

Meer tips

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF