Eten & drinken

Picknickplekjes in West-Vlaanderen

Picknicken is altijd een feest. Een mandje vol lekkers en bij voorkeur vol streekproducten smaakt heerlijk in de mooie natuur. Er zijn bijzonder veel leuke en mooie plekjes die een echte aanrader zijn om even te verpozen tijdens een fietstocht of wandeling. Hier vind je een kleine greep uit het aanbod. Veel plezier!

Picknicken in de Westhoek - De Grote Goesting - eten & drinken - streekproducten - genieten - uitstapje met de kids

5 x picknicken in de Westhoek

 • Langs de Frontzate
  Langs deze autoloze fietsweg tussen Diksmuide en Nieuwpoort vind je verschillende picknickbanken. Ideaal om even uit te blazen en lekker te genieten. De polders vormen een rustgevend decor.

 • Aan de Kemmelberg
  Dit plekje heeft het allemaal; gezellige sfeer, mooi decor... Installeer je aan de voet van de Kemmelberg en geniet van een prachtig zicht op de omgeving. 

 • In het Helleketelbos
  Een picknick in het bos is ook altijd een leuke om te doen. Het Helleketelbos is er dan ook perfect voor. Het zicht op de hoppevelden krijg je er gratis bij.

 • Site John McGrae
  De stilte van deze site laat je tijdens de picknick oprecht genieten van de omgeving. Je vindt een picknickbank aan het kanaal Ieper-IJzer. Wandel vanaf de begraafplaats Essex Farm Cemeter via het John McCraepad.

 • Het Pannendorp
  Dit is niet de naam van een dorp, maar van een archeologische site. In de 18de en 19de eeuw stond hier een dakpannenfabriek. Opmerkelijk is het landschapskunstwerk uit 2004 van Stijn Claikens dat de loop van de Belgische en Duitse frontlinies in de Westhoek toont. In de Eerste Wereldoorlog werden hier immers loopgraven aangelegd.

Ontdek nog meer picknicktips in de Westhoek

Picknick aan de Kust

5 picknickplekken aan zee

 • Vijvers Markey in De Panne
  Een prachtig stukje natuur waar je in alle rust kan vertoeven. Terwijl vissers in alle stilte hun hengel uitgooien, kan jij je installeren en lekker genieten op een bank. Spot je het Beaufortkunstwerk 'Momentus for Cervus Vitalus #2'?
 • Aan de voet van de vuurtoren in Nieuwpoort
  Neem het overzetbootje (check openingsuren) en ga naar het natuurreservaat de IJzermonding. Installeer je op een bankje of in het zand en geniet van de gezonde zeelucht.
 • De Warandeduinen in Middelkerke
  Voor- of nadat je genoten hebt van je picknick in de duinen, moet je zeker even de uitkijktoren in het natuurgebied beklimmen. Je wordt beloond door een machtig zicht op zee en polders.
 • Aan de Put van Vlissegem
  Deze 'put' is een echte trekpleister voor watervogels dankzij het zilte water. De picknickbank aan het onthaalpunt is de ideale halte om even te verpozen. Spot je de vogels in de nieuwe vogelobservatiehut? 
 • De jachthaven van Zeebrugge
  Een prachtig zicht, de dijnende bootjes en masten die blinken in de zon. Een leuk plekje om te vertoeven met een rijkelijk gevulde picknickmand. Garnaaltjes, check?

Nog meer leuke picknickplekken aan zee

Picknicken in de Leiestreek

Lekker aan de Waterkant

Wie in de Leiestreek gaat picknicken moet dat zeker doen aan de oevers van de Leie. Vlei je neer op je picknickdeken of kies voor het comfort van een picknickbank. Er zijn heel wat mogelijkheden en bijzonder mooie plekjes waar lekker genieten kinderspel wordt. 

Een overzicht van de 5 mooiste plekjes aan de waterkant

Picknicken in het Brugse Ommeland

Deze regio heeft ook prachtige plekjes om je te settelen voor een lekkere picknick. De regio van het landschapspark Bulskampveld leent zich er uitermate toe. Ideaal voor wie uit wandelen gaat in de mooie natuur. Van vijvers, tot bossen en heerlijke groene paden.

De leukste picknickplekjes in het Brugse Ommeland

Picknicken in Bulskampveld
picknickmand

Vergeet je lekker gevulde picknickmand niet!

Een picknickmand moet goed gevuld zijn. Niet alleen met veel, maar vooral ook met smaakvol lekkers. En dan is er maar één mogelijkheid en dat is langsgaan bij een hoeve waar ze meesterlijk zijn in het bereiden van een streekpicknick.

Ontdek waar je heen moet!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF