Doen
Agenda
Eten & drinken

Tal van activiteiten tijdens de Zomer van de Korte Keten

Zin in een hoevepicknick? Zot van een hoeveterras? Verlekkerd op een hoeveijsje? Met de Zomer van de Korte >Keten komen de hoeveproducenten naar je toe met duurzame, lokale en vooral heel lekkere activiteiten. De Zomer van de korte keten loopt tot en met 30 september.

Bloemen, al dan niet eetbaar, schapen hoeden, ezels knuffelen… je kan het zo gek niet bedenken of bioboerderij ’t Goed Ter Heule in Lauwe en onthaalboerderij De Biezehoeve in Watou hebben er een workshop over. Bij ’t Goed Ter Heule kan je ook loodzware bootcampsessies volgen in hun zelfpluktuin. Leute gegarandeerd.

Pat's Coffee - Ik Zomer Korte Keten
Dineren in zelfpluktuin

De smaakpapillen worden ook verwend in de bio zelfpluktuin Purfruit in Oeselgem. Met Dinner with the Queen staat de wereld van de bijen centraal. Zonder bestuiving van de bijen geen fruit, bijen zijn onontbeerlijk voor een gezonde voeding. Die boodschap willen de initiatiefnemers met hun unieke concept overbrengen. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag om 18 uur en elke zondag om 11 uur, en dat tussen 2 juli en 2 augustus kan je aanschuiven voor een meergangenmenu met korte ketenproducten.

Hoe je zelf je koffie kan roosteren, leer je bij de Struise Brouwers in Oostvleteren op 4 en 25 juli. Bij Pat’s Coffee in Oedelem kan je elke zaterdag om 15 uur het roosteren van de koffie van dichtbij zien. Zet je nadien op het ruime terras om te genieten van de vers gebrande koffie.

Kaas maken

Het wijnterras van wijndomein Ravenstein in Kruiseke staat elke donderdag, vrijdag en zaterdag uit tussen 2 juli en 15 augustus. Elke zaterdag kan je er ook een rondleiding meepikken met degustatie. Wijngoed d’Hellekapelle in Loker biedt elke laatste zondag van de maand een rondleiding aan.

Kaas maken is een ambacht. Dat bewijst de Beauvoordse Walhoeve in Veurne met hun gratis rondleidingen op zaterdag 11 juli, zaterdag 18 juli en zaterdag 15 augustus, telkens om 15 en 17 uur. De rondleiding wordt afgesloten met enkele proevertjes.

In Damme zetten ze de brouwers in de kijker met de bierbeurs ‘Bier van Ollier’ op het Marollenplein in Sijsele.

Fort Lapin in Koolkerke tovert zijn gezellige degustatieruimte een zomer lang om tot lokale ontmoetingsruimte. Rondleidingen kunnen elke dag op aanvraag.

Ik Zomer Korte Keten - Beauvoordse Walhoeve
Brouwerij Deca - Ik Zomer Korte Keten
Fotozoektochten

Bij Deca brouwerij in Woesten kan je elke zaterdag tussen 13 en 18 uur één van hun zeven parels gaan degusteren.  Op 8 augustus en 29 augustus trekt rasvertelster Ingeborg Sohier hier voorbij met haar fietstocht (25 km) langs Vleterse brouwerijen. Er wordt afgesproken om 13.30 uur op de markt van Woesten.

Fietsen lijkt de ideale manier om korte ketenproducenten te leren kennen. In Waregem kan je mooie prijzen winnen met de fietsfotozoektocht (45 km) korte keten. De deelname is gratis. Ook in Damme werd een fietsfotozoektocht ingericht.

In Zuid-West-Kortrijk leidt een fietstocht (38 km) via knooppunten je naar enkele hoeveproducenten.

Hoeft het allemaal niet te druk voor jou? Dan kan je ook opteren voor een hoevepicknick bij één van de twintig hoeve- en streekproducenten die dit aanbieden.

! Hou er rekening mee dat voor de meeste activiteiten op voorhand ingeschreven moet worden.

Alle informatie, verhalen, activiteiten over
Ik Zomer Korte Keten:

Ik Zomer Korte Keten 2020

 

Nog meer leuke tips voor
Ik Zomer West-Vlaams

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF