Doen
Shopping

Unieke shopadresjes

Er zijn zo van die shopadresjes waarbij je het gevoel hebt dat je in een schatkist bent beland. Unieke creaties, magnifiek concept, bijzondere inrichting... Deze winkels moeten gewoon op je shoppinglijstje staan. Wij selecteerden enkele toppers in onze provincie!

Veel shopplezier!

Shoppen met blogster Leila van I Really need my Space bij L'Amuzette in Knokke-Heist

Le MuZée de L' Amuzette 

In deze shop is letterlijk alles te koop. Van het glas waarvan je wijn nipt tot het bord waar dat lekkers op ligt... Naast de designmeubelen van o.a. HAY en Delica die je er kan kopen, vind je er ook woonaccessoires, mode, literatuur en vintageartikelen. Uitbaatster Ophélie Van Aerde liet zich voor het eigenzinnige interieur van de shop inspireren door het jaren 70-werk van kunstenaar Gordon Matta Clark. Shoppingtip? Geniet voor, tijdens of na het shoppen van de ruime wijnkaart, tapas of een stukje taart van Julie’s House. Meer hoeft dat echt niet te zijn... Heerlijk!

Meer weten!

allossa izegem winkel store duurzaam koffiebar

Conceptstore Allossa

Een leuke conceptstore met een duurzaam karakter. Saartje Allosserie baat deze winkel uit en wil zo aantonen dat na recyclage nog veel zaken een nieuwe functie kunnen krijgen. Je vindt er ook een aanbod producten van andere ontwerpers die vanuit hetzelfde idee werken. Het aanbod is heel divers; van rugzakjes gemaakt van gerecycleerde PET-flessen tot make-up gecreërd uit natuurlijke grondstoffen. In de bar geniet je van een lekkere koffie met gebak of van een aperitief.

Meer weten over deze shop

De Traagheid

De naam alleen al doet je vermoeden dat dit adresje niet iets anders is en dat je hier echt op je gemak kan genieten van shoppen. De Traagheid in Tielt is een restaurant met een bar, boeken- en bloemenwinkel. Of hoe het beste van drie werelden zijn samengebracht! Ook de locatie is een pareltje. De Traagheid is ondergebracht in een oude cinemazaal van Oud Tielt. En hoe kan het ook anders... een keer per maand kan je er genieten van een voordracht of film.

Meer weten!

De Traagheid
Stefans Pottery

Stefans Pottery

Stefans Pottery is zo'n echt authentiek adresje dat je vindt in Roesbrugge. Hier vind je unieke, ambachtelijk gemaakte servies, potjes, glazen,… Je kan er soms Stefan aan het werk zien, of je kan er gezellig komen snuisteren naar dat leuke potje waar je al zo lang naar zoekt. Of je installeert je voor een koffie... uit een ambachtelijk gemaakt kopje uiteraard. Het leuke is dat je hier zelf ook je handen uit de mouwen kan steken (wel op afspraak).

Ontdek nog meer.

Conceptstore David&Dupont in Nieuwpoort

Conceptstore David & Dupont

In Nieuwpoort vind je de gloednieuwe conceptstore David & Dupont van Marijke Verbrugghe en Frederik David. Je kan er in deze winkel niet alleen shoppen, je kan er ook tot rust komen in de bar met onder andere lekkere biertjes van brouwerij Dupont uit Tourpes. Frederik ontfermt zich over het bier. Maar in die bar kan je ook nippen van fairtrade slow coffee en pure vruchtensappen. Voor iedereen wat wils dus. En wat kan je er shoppen? Interieurartikelen die je al in de winkel doen wegdromen van je thuis. Er is vintage en nieuw, maar Marijke heeft toch wel een passie voor vintage interieur. Daarnaast vind je er ook kamerplanten en Bonsai-boompjes. 

Meer weten!

Donko's Shop

Donko's Koffieshop

Het moeten niet altijd schoenen en kleren zijn ... Deze shop prikkelt je geur en smaakzin. Donko’s Koffiebranderij ademt ambacht en de bijhorende koffieshop schittert daarentegen in een strak interieur met de verse ambachtelijke producten. Hier scoor je de laatste koffie- en theesnufjes en kan je je een voorraad Donko’s koffie aanschaffen. Dit is echt genieten van koffie ... met een stamboom.

Meer weten!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF