Doen

Vier weken genieten van West-Vlaanderens Mooiste

Roeselare is de spil van het mooiste meerdaagse fietsevent van Vlaanderen. Van 27 juli tot 23 augustus verken je al fietsend alle hoeken van de provincie. Elke week worden nieuwe routes voor recreatievelingen, cyclo’s en mountainbikers aangereikt. En er zijn ook prijzen te winnen!

De fietsroutes van West-Vlaanderens Mooiste vertrekken steeds aan Koers. Museum van de Wielersport op het Polenplein in Roeselare. Elke week wordt een andere windstreek verkend. Per week worden routes voor recreanten, sportieve fietsers en mountainbikers bekend gemaakt. Je maakt zelf een keuze in het kilometer dat je wil trappen. Recreanten kiezen tussen 25 - 50 - 75 km. Sportieve fietsers hebben de keus tussen 75 - 100 - 125 - 150 km. Mountainbikers gaan off road met 25 - 50 - 75 km. Deelname is volledig gratis. Je kiest zelf wanneer je een route fietst

4 weken fietsen langs West-Vlaanderens Mooiste

Fietsen langs West-Vlaanderens Mooiste

Groene parels

De routes doen de mooiste plekjes van de provincie aan en passeren de tofste terrassen.

In de 1e week (27/7 – 2/8) gaat het naar de regio Houthulst en de Westhoek. De grotere afstanden van de recreatieve fietsers trekken zelfs tot aan het natuurgebied De Blankaart in Diksmuide. De sportieve fietsers fietsen richting de IJzervallei, de Moeren en het Poperingse Hoppeland.

Week 2 (3/8 – 9/8) zet het Brugse Ommeland en zelfs een stukje Zeeuws-Vlaanderen op het fietsmenu. Je fietst langs kastelen, verborgen dorpen en groenparels. De recreatieve fietsers verkennen Izegem, Ardooie, Pittem en Wingene. De cyclo’s doen Beernem, Damme, Sluis en Maldegem aan.

In week 3 (10/8 – 16/8) wordt een ander deel van de Westhoek aangesneden. De recreanten fietsen via Zonnebeke naar Ieper langs oude spoorwegen, bossen en tal van vergezichten. De sportieve fietsers doen het West-Vlaamse en Franse Heuvelland aan en krijgen enkele nijdige kuitenbijters voor de kiezen.

Week 4 (17/8 – 23/8) tenslotte gaat het naar het zuiden van de provincie. De Leie is het kompas die de recreatieve fietsers langs ongekende, fietsvriendelijke wegen naar Kortrijk leidt. De cyclo’s gaan nog een stap verder en duiken het Land van Mortagne rond Zwevegem en Spiere-Helkijn in tot zelfs in de Pays des Collines in Henegouwen.

Gezinsfietszoektocht

De fietstocht ‘De Zoevende Zapper’ (17 km) is een tocht op maat van de jongste trappers. Je passeert speelpleinen, bossen en waterpartijen in de buurt van Roeselare. Aan deze tocht wordt ook een fietszoektocht gekoppeld. Deelname is gratis. Je kan je deelnameformulier hier downloaden of afhalen in het Vrijetijdspunt - Polenplein 15 te Roeselare, meteen ook de start van de fietsroute. Vergeet niet de kleurplaat in te kleuren, want enkel wie én de fotozoektocht tot een goed einde brengt én de kleurplaat inkleurt, maakt kans op een verblijf in Disneyland Parijs. De winnaar wordt op woensdag 26 augustus uit alle deelnemers geloot.

West-Vlaanderens Mooiste - De Zoevende Zapper

Elke week een verwenpakket

Langs de routes staan levensgrote kartonnen fietsers. Neem een originele selfie met één of meerdere van deze fietsers. Plaats je foto(‘s) op de Facebookpagina van West-Vlaanderens Mooiste met de hashtags #wvlm2020 en #sportersbelevenmeer. Elke week wordt de winnaar van het verwenpakket bekend gemaakt op de Facebookpagina. De winnaar van de e-bike wordt bekend gemaakt op woensdag 26 augustus.

Overnachten en zo

Wist je dat Roeselare deze zomer over een eigen camping beschikt? Tot 23 augustus kan je voor amper 10 euro overnachten op de schoolterreinen van het MSKA, Campus Groenestraat 176 - 178. De prijs is ongeacht of je een tent (maximum 10 m2) of een camper hebt. Toiletten, douches, water en elektriciteit zijn inbegrepen in de overnachtingsprijs. Je moet wel vooraf je kampeerplek reserveren. Het in- en uitchecken gebeurt tussen 8 - 12 uur en 16 - 20 uur.

Roeselare beschikt verder ook over heel wat hotels, B&B’s en vakantiewoningen om je een topverblijf in het hart van West-Vlaanderen te bezorgen.

Recreatief fietsen langs West-Vlaanderens Mooiste - week 1

De recreatieve fietsroutes van West-Vlaanderens Mooiste

Download wekelijks de gratis recreatieve fietsroutes. Per week zijn er drie fietslussen (25, 50 en 75 kilometer) die je mee nemen langs prachtige plekken in West-Vlaanderen. Daarnaast vind je in de pocket ook de fietslus voor de 'Zoevende Zapper'.

Naar de fietslussen

Sportief fietsen langs West-Vlaanderens Mooiste - Sportief

De sportieve fietslussen van West-Vlaanderens Mooiste

Download wekelijks de gratis sportieve fietsroutes. Per week zijn er vier fietslussen (75, 100, 125 en 150 kilometer) die je mee nemen langs prachtige plekken in West-Vlaanderen. 

Naar de fietslussen

Nog meer fietsplezier deze zomer

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF