Ontdek de regio's

Het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland

In het Brugse Ommeland tikt de klok net iets trager. Hier primeert het goede leven. Je vindt hier dan ook een hele resem sterrenchefs én kleine, gepassioneerde streekproducenten. Voeg daarbij de stemmige kanalen die de streek doorklieven, de vlakke polders die je aanzetten tot fietsen en wandelen en de vele kastelen in het groen en je krijgt een regio die je niet meer loslaat. Werelderfgoedstad Brugge is het kloppende hart van het Brugse Ommeland, de vele kleine nostalgische dorpjes vormen samen haar ziel. En dat allemaal op een boogscheut van de zee.

 

Onze toppers

Het Landschapspark Bulskampveld

Waar kan je je beter ontspannen dan in het grootste aaneengesloten groengebied van West- en Oost-Vlaanderen? Het Landschapspark is dé groene long van de regio en verzekert je kilometers wandel- en fietsplezier. Onderweg ontdek je tal van leuke adresjes en mooie pcknickplaatsjes.

 

Ontdek alle troeven van het Landschapspark Bulskampveld.

Langs de Damse Vaart naar Damme

Wist je dat je dankzij Napoleon Bonaparte langs de schilderachtige Damse Vaart kan wandelen of fietsen? Je belandt dan ongetwijfeld in het middeleeuwse, pittoreske Damme. Deze Uilenspiegelstad is ook het eerste boekendorp in Vlaanderen. Je vindt er historische pareltjes, prachtige landschappen en je kan er culinair genieten.

 

Verken naast Damme ook andere pittoreske dorpjes in de regio.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF