Praktisch zomeren

Op zoek naar praktische informatie?

Fietspicknick

Ja, we komen uit ons kot... met aandacht voor de maatregelen!

Als we met z'n allen de maatregelen nauwgezet volgen, kunnen we allemaal samen genieten buiten ons kot. Volg alvast deze 6 gouden regels om het voor jezelf en de anderen veilig te houden:

 • De hygiënemaatregelen blijven essentieel: was je handen, geef geen hand of kus bij een begroeting.
 • Buiten of binnen? Kies waar mogelijk steeds voor buitenactiviteiten.  Kan je dit niet, let er dan zeker op dat ruimtes voldoende worden verlucht.
 • Zie je mensen uit de risicogroep? Neem dan zeker extra voorzorgsmaatregelen. 
 • De afstandsregels blijven gelden, behalve voor
  • mensen binnen hetzelfde gezin
  • kinderen jonger dan 12 jaar onderling
  • jouw uitgebreide bubbel (van 10 personen, per week)

Kan je de veilige afstand niet respecteren? Draag dan steeds een mondmasker.

 • Vanaf 8 juni is het mogelijk om nauwer contact te hebben met 10 verschillende personen bovenop de gezinsleden.  De groep kan elke week veranderen en deze regel geldt per persoon.
   
 • Wanneer je samenkomt, mag de groep niet groter zijn dan 10 personen, inclusief kinderen. Dat geldt voor binnen en buiten, dus ook thuis, op restaurant of in het park.
  Georganiseerde sport- en nu ook culturele activiteiten onder begeleiding van een verantwoordelijke zijn beperkt tot 20 personen in juni en tot 50 personen in juli, op voorwaarde dat de veiligheidsafstand wordt gerespecteerd.

Nog meer vragen over de coronamaatregelen? 

Lees ze hier!

 

Diensten Toerisme
Dienst Toerisme in jouw buurt

De medewerkers van de diensten toerisme staan klaar om je op weg te helpen tijdens jouw uitstap of verblijf bij hen. Ze maken je met veel plezier wegwijs in het mooie aanbod activiteiten, bezienswaardheden, attracties... Ga er zeker even langs.

Ontdek hier de dienst toerisme is de buurt

Op ontdekking in de regio's

De vier toeristische regio's in onze provincie bieden heel wat leuke toeristische en recreatieve mogelijkheden. Van fietsen en wandelen, tot lekker eten en ontspannen. Ze zijn er één voor één meester in, ieder op hun eigen manier. Aan de Kust is de zee altijd in de buurt. De Westhoek zit boordenvol verhalen en couleur local, terwijl het Brugse Ommeland zich wentelt tussen kastelen en abdijen op een boogscheut van Brugge. In de Leiestreek word je verrast door het gevarieerde lanschap.

Ontdek alles over de regio's

Kinderen en dierenplezier

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF