West-Vlaamse steden en gemeenten

Informatie voor de steden en gemeeten

Meer dan ooit zullen West-Vlamingen hun zomer in eigen provincie doorbrengen. Ook toeristen zullen West-Vlaanderen opnieuw bezoeken. Daarom zal de spreiding van personen in tijd en ruimte belangrijk zijn. De afstemming tussen initiatieven en mensen op regioschaal is daarom ontzettend belangrijk, niet enkel voor de Kust, maar ook voor het Brugse Ommeland, de Leiestreek en de Westhoek. Kortom voor de hele provincie.

Tijdens de provincieraadszitting van donderdag 23 april heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen aangekondigd dat ze, samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten, één euro per inwoner voorziet om te investeren in het programma “Ik zomer West-Vlaams”.
De Provincie wil hiermee van een lockdown naar een start-up gaan op een coronaveilige manier. De gemeenten krijgen hierbij de belangrijke rol om, samen met de Provincie, het lokale belevingsaanbod in beeld te brengen, een stuk te initiëren en ook te coördineren.

Het programma “Ik zomer West-Vlaams” moet de gemeenten enerzijds stimuleren. Anderzijds wil de Provincie, samen met haar agentschappen POM, INAGRO en WESTTOER, de lokale besturen ondersteunen en versterken. Het zijn dan ook enkel de lokale besturen die een programmatie kunnen indienen.

Voor alle praktische en inhoudelijke informatie en de huisstijlelementen van de campagne kan je als lokaal bestuur terecht op www.west-vlaanderen.be/ik-zomer-west-vlaams.

Zomeren

Informatie over de steden en gemeenten in West-Vlaanderen

Iedere stad of gemeente in onze provincie heeft zijn eigen troeven om te ontdekken. Benieuwd wat er allemaal te gebeuren, staan? Ga op ontdekking en laat je verwonderen en verrassen...

Ontdek de West-Vlaamse steden en gemeenten

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF